Artėjant Velykoms pradedame galvoti, kuo gi galėtume artimuosius nustebinti šiemet. Žinoma, vienas pagrindinių Velykų ingredientų - kiaušiniai ir įvairiausi patiekalai iš jų. Tačiau šventės taip pat neįmanomos be desertų! O kuo gi geriau papuošti savo Velykų stalą, nei skanutėliu tortu. Visa skanaus naminio torto paslaptis yra tinkamai paruoštas...
Tikriausiai visi mėgsta šventes. Maisto, kaip ir kitų sričių, mylėtojai turi svarbių datų. Kokie maisto produktai ir patiekalai pagerbiami sausį?
Ieškote kaip originaliai ir gražiai pradžiuginti mylimuosius? Dalinamės pačiomis žaviausiomis ir skaniausiomis maisto dekoravimo idėjomis, kurios į kiekvieno namus atnes šypseną ir gerą nuotaiką...
Geras maistas ir netradicinės pramogos vis labiau užvaldo Lietuvą ir tenkina kulinarinių įdomybių mėgėjų poreikius. Jau keleri metai kaip viena geidžiamiausių pramogų – vieno vakaro restoranai ir netradicinės ...
Artišokai ne vienoje pasaulio šalyje yra itin populiari daržovė, mėgstama ir vertinama jau šimtmečius. Ypač prancūzų ir italų patiekaluose dažnai naudojami artišokai pamažu populiarėja ir lietuviškoje virtuvėje.
Stilingu skanaus maisto gaminimu ir patiekimu garsėjantis kulinarijos loftas ČIOP ČIOP kviečia...
Tikriausiai visi sutiks, jog pirmiausia mes valgome akimis. Ypač ši taisyklė tinka mūsų mažiesiems, kuriems labiau apetitą ....
Skaniausių kepsnių, šašlykų sezonas jau atidarytas! Tikra laimė praleisti laiką su šeima ar draugais gamtos apsuptyje ir pasimėgauti gardžia vakariene ant laužo... O galbūt skanieji kiaulienos šašlykai jau kiek pabodo?
Miltiniai patiekalai Europos ir Lietuvos dvarų virtuvėse itin išpopuliarėjo 16 amžiuje kartu su itališkos renesanso kultūros banga. Kai kurie tyrinėtojai šį amžių net vadina “pyragų amžiumi”. Itališką kultūrą į Lietuvą atnešė italė Bona Sforca – Žygimanto Augusto motina (taigi Barboros Radvilaitės anyta).
Lietuvos gastronomijos kultūrą per amžius formavo Lietuvos aukštuomenė, kuri buvo gerai pažįstama su Europos madingiausiomis virtuvės tendencijomis ir nevengė jų savo rūmuose. Lietuvos didžiosios kunigaikštystės bajorijos virtuvė buvo tokio lygio, kad darė įtaką ir kitų šalių gastronomijai.