Trumpa ta mūsų vasara, nors ir dosni vitaminų. Sakoma, kad jeigu vaikas birželį suvalgys bent tris stiklines žemuogių, nesirgs visus metus. Mitas tai ar tiesa? Kaip išsaugoti vitaminus žiemai, kad vaikas nesirgtų: konservuoti daržoves, virti uogienes ar šaldyti sodo bei daržo gėrybes? ....
Ar žinote, kodėl pavasarį jaučiamės mieguisti, trūksta jėgų, kamuoja nuovargis? Pasak VšĮ „Kretingos maistas“ mitybos skyriaus vadovės Aldonos Blyžienės mūsų organizmui pradeda stigti vitaminų ir mineralų. Visa laimė, kad pavasario pirmosios šviežios daržovės mums padės greičiau atsigauti.
Reta šeimininkė gali pasigirti nuosavu darželiu ir pačios užaugintomis daržovėmis. Tenka pasitikėti produktais iš parduotuvių ar turgaviečių lentynų. Jog pirktinės daržovės teiktų naudą sveikatai ir skoniui, prieš perkant mokėkime įvertinti ar daržovės yra tinkamos vartojimui.
Sveikas maistas nėra vien daržovės ar košės, - primena Vilniaus pedagoginio universiteto Technologinio ugdymo katedros profesorė, habilituota mokslų daktarė Manefa Miškinienė. Raudona mėsa kenkia sveikatai Iš tiesų yra tokių tyrimų, kurie sieja raudoną mėsą su padidėjusia rizika susirgti širdies ir krauja
Šaldyti vaisius ir daržoves verta, nes taip neprarandamos vertingos medžiagos, be to nereikia papildomai su maistu valgyti konservavimo medžiagų, tokių kaip actas, druska, dėl to skonis išlieka lyg šviežių. Šaldymas yra lengvas ir paprastas daržovių bei vaisių konservavimo būdas.Produktus šaldykite ne mažesniame n