Žaliavalgystė - būti sveiku šiandien yra madinga!
Olga Dzindzeleta iš žaliavalgystės restorano "Raw Raw" atsako į kelis svarbius ir įdomius klausimus apie žaliavalgystę.
Kokie žaliavalgiški patiekalai yra įprasti visiems? Kuriuos galbūt valgome visi, tik nesuvokiame, kad tai žaliavalgiškas patiekalas..
Jeigu kalbėti būtent apie patiekalus - bet kokios daržovių, vaisų salotos, kokteiliai yra jau žaliavalgiškas patiekalas/gėrimas. Svarbu, kad jų ingridientai liktų gyvi - termiškai neapdoroti, arba apdoroti iki 42-45 laipsnių C.
Ką darote žiemą, kai Lietuvoje šviežių daržovių ir žalumynų nėra?
Kiekvienam sezonui - savo maistas. Žiemą galima valgyti tuos pačius lietuviškus obuolius, kopūstus, burokėlius. Jie, aišku, nebus ką tik iš medžio ar žemės, bet tai, mano nuomone, vis dar gyvas maistas. Žiemą valgau ir egzotinius vaisius.
Ar žaliavalgiai valgo saldumynus? :)
Žaliavalgiai valgo viską ką tik nori! :) Saldumynai pagaminti iš džiovintų vaisių, riešutų, sėklų labai skanūs!
Vis dažniau girdime apie žaliavalgyste, kaip manote, ar tai tam tikra prasme - mada?
Tikiuosi, kad ne tik mada, kad daugiau žmonių pradėjo galvoti apie tai ką jie deda sau į burną... ar maistas, kurį valgo yra geras kūnui, sielai. O jeigu, tai yra mada - džiugu, kad būti sveiku šiandien yra madinga!!!
Populiariausi receptai šią savaitę
- Labai paprastas ir skanus obuolių pyragas
- Moliūgų sriuba su maskarponės sūriu
- Sausainiai "Bučinukai" su varške ir cinamonu
- Kakavinis varškės pyragas su kondensuotu pienu
- Jogurtinis tortas su vaisiais
- Greiti vištienos kąsneliai
- Nekeptas šokoladinis sūrio tortas (Cheesecake)
- Skanūs krepšeliai "Sniego pasaka"
- Sočios salotos su vištiena, ryžiais ir daržovėmis
- Gardusis Beatos draugės Vilmos trupininis obuolių ir varškės pyragas
Komentarai