Trumpi patarimai bulvių mėgėjams

Trumpi patarimai bulvių mėgėjams

Nevartokite maistui pažaliavusių bulvių, jose yra nuodingos organizmui medžiagos - solanino.

Kad bulvės nesudygtų, į dėžę su bulvėmis įdėkite kelis obuolius.

Apšalusias bulves palaikykite šaltame vandenyje, o kai virsite įpilkite truputį acto.

Šviežias bulves lengviau nuskusite, jei jas 15-20 min. pamerksite į šaltą vandenį.

Kad valant bulves nepatamsėtų rankos, suvilgykite jas actu ir leiskite nudžiūti.

Su lupenomis verdamos bulvės nesutrūkinės, jei į vandenį 1 kg bulvių įbersite 0,5 šaukštelio druskos.

Sutarkuotos bulvės mažiau tamsės, jei į tarkius įpilsite karšto pieno, įbersite vitamino C arba įdėsite smulkiai tarkuoto svogūno.

Virtos bulvės bus gardesnės, jei į puodą, kuriame verda bulvės, įmesite porą česnako skiltelių, lauro lapelių arba truputį krapų. Druską dėkite virimo pradžioje.

Virdami bulves įkaitintuose riebaluose, patikrinkite, ar riebalai gerai įkaitę - įmetus pyrago gabalėlį jis turi pagelstį per pusantros minutės. Per daug karštuose riebaluose bulvės pagels, bet neišvirs, o šaltuose - prisisotins jų.

Bulves dėkite į pasūdytą verdantį vandenį ir virkite - išvirusios bulvės bus skanesnės.

Virtos bulvės bus baltos, jei į vandenį įpilsite truputį citrinos sulčių.

Jei norite, kad bulvės nesukristų, dalį verdančio vandens nupilkite ir įpilkite šalto.

Į bulvių košę pilkite tik karšta pieną - košė bus minkšta ir puri.

Jei į bulvių košę įmaišysite standžiai išplaktų baltymų, bulvių košė bus ypač skani.

Skrudintos bulvės bus skanesnės, jei jas kepsite su česnako skiltelėmis.

Bulves nusausinkite ir kepkite gerai įkaitintuose riebaluose, druskos dėkite baigdami kepti, kai bulvės apskrus iš abiejų pusių.

Su lupenomis virtos bulvės lengviau nusilups, jei tik išvirtas perpilsite šaltu vandeniu.

Komentarai