Trumpai apie kiaušinius
Ar kiaušinis nepasenęs, galima nustatyti iš viršaus pridengus jį delnu ir peršvietus elektros lempute. Nešvieži kiaušiniai turės patamsėjimą, sugedę - nepersišvies.
Pamerkus kiaušinius į pasūdytą vandenį, šviežias - nusileis į dugną, pasenęs - išplauks, vidutinio šviežumo - plūduriuos.
Sušalusius kiaušinius galima atšildyti keletą valandų palaikius gerai pasūdytame šaltame vandenyje.
Virti kiaušinius geriausia ant silpnos ugnies. Verdant ant stiprios ugnies, baltymas bus kietas, o trynys - skystas. Ant silpnos ugnies verdant - atvirkščiai.
Minkštai kiaušinis išverda per 3-3,5 min., o kietai - per 9-10 minučių.
Verdant kietai kiaušinį, kad tarp baltymo ir trynio neatsirastų tamsus ruoželis, reikia virti 5 min., po to nuimti nuo ugnies ir dar keletą minučių laikyti tame vandenyje, kuriame virė.
Kietai virtą kiaušinį lengvai nulupsite, jei vos išvirę panardinsite jį į šaltą vandenį.
Įtrūkusius kiaušinius, kad jie neištekėtų, reikia virti gerai pasūdytame vandenyje arba įtrūkusią vietą patepti citrinos sultimis.
Kaip ilgai galima laikyti šaldytuve kiaušinius? Ne ilgiau kaip dvi savaites. Bet jeigu kiekvieną kiaušinį įsuksite į popierių ir kartą per savaitę perversite į kitą pusę, juos bus galima išlaikyti daug ilgiau. O jei nėra šaldytuvo, pabandykite kiaušinius aptepti plonu riebalų ar aliejaus sluoksniu, ir jie ilgai išsilaikys švieži.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Sočios salotos su vištiena, ryžiais ir daržovėmis
- Kalėdinės spurgos
- Kakavinis varškės pyragas su kondensuotu pienu
- Nekeptas šokoladinis sūrio tortas (Cheesecake)
- Skanūs krepšeliai "Sniego pasaka"
- Jogurtinis tortas su vaisiais
- Labai paprastas ir skanus obuolių pyragas
- Moliūgų sriuba su maskarponės sūriu
- Gardusis Beatos draugės Vilmos trupininis obuolių ir varškės pyragas
- Sausainiai "Bučinukai" su varške ir cinamonu
Komentarai