Šlovė imbiero arbatai

Šlovė imbiero arbatai

Arbata jau nuo senų laikų vartojama nuo daugybės susirgimų bei ligų. O ir pačios arbatos rūšių yra daugybė. Vienos pastebimai detoksikuoja ir valo organizmą, kitos puikiai padeda susidoroti su infekciniais susirgimais, peršalimo ligomis. O ką žinote apie imbierinę arbatą? Kokį poveikį šis gėrimas daro mūsų organizmui?

 

Imbiero arbata daro teigiamą poveikį mūsų nuotaikai ir pasižymi tonizuojamuoju poveikiu. Reguliariai jį geriantys žmonės beveik neturi sveikatos problemų, jų veidas įgyja sveiką atspalvį, o žvilgsnis tampa pastebimai gyvesnis.

Šis gėrimas gerina atmintį ir puikiai veikia smegenų darbą, todėl ypač rekomenduojama ją gerti dirbantiems tiek protinį, tiek kūrybinį darbą. Arbata geriama prieš valgį gerina apetitą, o po jo – gelbsti virškinimui. Prisiminti ją reikėtų ir tuo atveju, jei turite antsvorio. Na, o jei skundžiatės skrandžio problemomis (padidėjusiu skrandžio rūgštingumu, gastritu) imbiero arbata puiki išeitis.

Įprasta manyti, kad imbierų arbatą reikia gerti šaltuoju metų laiku – iš tiesų galima ir vasarą. Senąsias tradicijas puoselėjančiose Rytų šalyse, kur šis gėrimas ruošiamas su citrina ir prieskoniais, net tikima, kad tai priemonė, padedanti išvengti vėžio. Mūsų saulės nelepinamuose kraštuose sezoniškumas ne toks svarbus, tačiau savaime suprantama, kad dėl šildomojo ir kraujotaką gerinančio poveikio žiemą ją gerti yra efektingiau.

Paprastai stiklinei verdančio vandens imamas vienas arbatinis šaukštelis imbiero (geriau ne malto, o smulkinto), o po 20–30 minučių arbata paskaninama medumi. Pagal skonį dedama ir kardamono, gvazdikėlių, kitų prieskonių. Receptų daug, tačiau paruošimo principas ir arbatos poveikis nesikeičia.

Komentarai