Šiek tiek apie pieną ir pieno produktus
Kad keliaujant karštą vasaros dieną, sviestas neištirptų, suvyniokite sviestą į servetėlę, suvilgytą sūriu vandeniu.
Sviestą ir margariną saugokite nuo šviesos, nes jos spindulių veikiami šie produktai apsitraukia baltu sluoksniu ir įgyja tirpstančių lašinių kvapą. Tamsioje ir vėsioje vietoje laikykite ir pieną, nes šviesoje greitai suyra piene esantys vitaminai.
Sviesto nelaikykite polietileniniame maišelyje, nes jame greitai genda ir įgyja nemalonų kvapą.
Sviestas kepant neparus, jei prieš tai įkaitintą keptuvę patepsite aliejumi.
Jei į grietinę įpilsite šiek tiek pieno, ji puikiai skiesis sriuboje, jos nesutrauks padažai.
Sukietėjusį sūrį kelioms valandoms įsukite į sumirkytą piene servetėlę - jis suminkštės. Sudžiūvusį sūrį įdėkite į rūgštų pieną - jis vėl bus valgomas.
Patiekalai iš varškės bus skanesni, jei prieš gamindami juos varškę sumalsite mėsmale arba pertrinsite ją per sietelį.
Sūrį ir varškę laikykite emaliuotame inde. Į indą įmeskite kelis gabalėlius cukraus, uždenkite dangteliu ir pastatykite vėsioje vietoje.
Sūrį pjaustykite karštame vandenyje suvilgytu peiliu.
Nei sviesto, nei pieno nelaikykite šalia sūrio, nes jie prisigers sūrio kvapo.
Jei majonezas pradeda rūgti, įpilkite į jį šaukštelį šalto vandens.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Kakavinis varškės pyragas su kondensuotu pienu
- Nekeptas šokoladinis sūrio tortas (Cheesecake)
- Gardusis Beatos draugės Vilmos trupininis obuolių ir varškės pyragas
- Jogurtinis tortas su vaisiais
- Labai paprastas ir skanus obuolių pyragas
- Sočios salotos su vištiena, ryžiais ir daržovėmis
- Skanūs krepšeliai "Sniego pasaka"
- Moliūgų sriuba su maskarponės sūriu
- Kalėdinės spurgos
- Sausainiai "Bučinukai" su varške ir cinamonu
Komentarai