Pusryčių meniu: labiausiai tinka kiaušiniai, mažiausiai – šokoladas
Ar būtina valgyti pusryčius? Šis klausimas dažniausiai iškyla tiems, kurie nespėja ar tiesiog nemėgsta pusryčiauti rytais. Juk kartais didesnį malonumą suteikia ilgesnis rytinis miegas, nei per prievartą suvalgytas maistas, juolab kad rytais dažnai pasitenkinama vien tik kava.
Gydytoja dietologė Aušra Jauniškytė teigia, kad pusryčius valgyti – būtina. Pasak jos, pusryčiai ir vakarienė turėtų sudaryti po 25 proc. dienos maisto raciono, o pietūs – 50 proc.
„Pusryčiams gali būti bet koks mėgstamas maistas. Labai gerai, jei pusryčiams valgomas angliavandenių turintis maistas – košės, dribsniai, sumuštiniai. Būtent ryte valgomi angliavandeniai ir užtikrina geresnę dėmesio koncentraciją ir geresnę nuotaiką dienos metu“, – pasakojo A. Jauniškytė.
Dietologė taip pat pataria pusryčiams valgyti kiaušinius, jie gali būti įvairiu pavidalu – virti, omletas ar kiaušinienė.
Visiškai netinka saldainiai, šokoladas, nes jie labai trumpam laikui suteikia sotumo jausmą.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Moliūgų sriuba su maskarponės sūriu
- Sočios salotos su vištiena, ryžiais ir daržovėmis
- Nekeptas šokoladinis sūrio tortas (Cheesecake)
- Labai paprastas ir skanus obuolių pyragas
- Gardusis Beatos draugės Vilmos trupininis obuolių ir varškės pyragas
- Kakavinis varškės pyragas su kondensuotu pienu
- Sausainiai "Bučinukai" su varške ir cinamonu
- Kalėdinės spurgos
- Skanūs krepšeliai "Sniego pasaka"
- Jogurtinis tortas su vaisiais
Komentarai