Produktai stipriam ir sveikam organizmui
Pavasaris - nuostabus metas. Tačiau dažnai jo džiaugsmus užtemdo įvairios ligos ir negalavimai. Ir nieko keista, juk po žiemos mums dažnai pritrūksta vitaminų, jaučiamės pavargę ir išsekę. Tačiau nėra padėties be išeities. Atgaukite jėgas ir sustiprinkite sveikatą natūraliais ir sveikatai nekenksmingais būdais.
Medus ir imbieras. Jei vėsų pavasarį norite sustiprinti savo imunitetą, gerkite imbierų gėrimą: patarkuokite šaknies arba supjaustykite ją riekutėmis, užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 5–10 minučių. Jeigu įdėsite medaus ir citrinos, šis aromatingas gėrimas palaikys širdies ir kraujagyslių, virškinamojo trakto,o taip pat ir kvėpavimo sistemos veiklą.
Vitaminas C. Jo yra ne tik mūsų mėgstamuose citrusiniuose vaisiuose (citrinose, apelsinuose, greipfrutuose), bet taip pat ir ananasuose. Jeigu šiuos produktus vartosite reguliariai, išliksite puikios formos. Vitaminas C padeda sureguliuoti kraujospūdį ir sustiprina kraujagysles.
Salotos, praturtintos vitaminais. Papildyti vitaminų atsargas galima ne tik valgant daržoves, šviežius vaisius ir uogas (nors šis maistas iš tiesų laikomas pačiu vertingiausiu), bet ir visus metus populiarius maisto produktus: pavyzdžiui, morkos ir kopūstai, idealiai tinka paprastoms ir daug vitaminų turinčioms salotoms. Su jomis gausite ir daug skaidulų, kurios padės išvalyti iš organizmo toksinus ir pagerins virškinamojo trakto darbą.
Naudingieji riebalai. Be jų pavasarį neapsieisite. Bene pats geriausias pasirinkimas – alyvuogių aliejus. Alyvuogių aliejumi užpilkite salotos – šis aliejus pasižymi vitaminų A, D, E, K gausa. Taip pat į salotas patartina įpjaustyti ir avokado, kurio sudėtyje esantys B grupės vitaminai, vitaminai E, F, taip pat selenas ir cinkas padeda išsaugoti sveikas kepenis, slopina uždegiminius procesus, pagerinti plaukų ir odos būklę.
Kokosai. Kokosai ir motinos pienas – tai vieninteliai laurino rūgšties šaltiniai. Ji stiprina imunitetą. Žmogaus organizme laurino rūgštis perdirbama į monolauriną, naikinantį virusus bei daugumą bakterijų. Kokosų aliejus mažina diabeto ir širdies ligų vystymosi tikimybę, padeda išvengti osteoporozės, gerina maisto ir mineralinių medžiagų (pavyzdžiui, kalcio ir magnio) įsisavinimą.
Daiginti vitaminai. Kviečių daigai ir želmenys – natūralus vitaminų šaltinis. Jie turi daug aminorūgščių, vitaminų C ir E, magnio, todėl labai naudingi smegenims ir širdžiai. Įmaišykite daigintų grūdinių kultūrų į salotas, jogurtą, arba valgykite atskirai kaip naudingą ir skanų maistą.
Lašiša.Kaip ir visi jūros produktai, riebi žuvis turi daug ypatingos rūšies – omega – 3 - riebalų rūgščių, kurios daro tikrus stebuklus: didina "gerojo", širdį saugančio cholesterolio kiekį kraujyje, ir mažina "blogojo" kiekį. Nustatyta, kad kasdien suvalgant bent po 30 gramų žuvies, galima perpus sumažinti riziką patirti miokardo infarktą. Naudokite rūkytą ar šviežią lašišą pusryčiams, gaminant sumuštinius, vietoj dešros.
Taigi, įtraukite į savo mitybos racioną bent pora produktų iš šio sąrašo ir galėsite džiaugtis puikia savijauta, įgausite daugiau energijos, jėgų, būsite darbingesni ir žvalūs.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Sausainiai "Bučinukai" su varške ir cinamonu
- Skanūs krepšeliai "Sniego pasaka"
- Jogurtinis tortas su vaisiais
- Sočios salotos su vištiena, ryžiais ir daržovėmis
- Nekeptas šokoladinis sūrio tortas (Cheesecake)
- Kakavinis varškės pyragas su kondensuotu pienu
- Labai paprastas ir skanus obuolių pyragas
- Gardusis Beatos draugės Vilmos trupininis obuolių ir varškės pyragas
- Moliūgų sriuba su maskarponės sūriu
- Kalėdinės spurgos
Komentarai