Patarimai naudojantis gruzdintuvu
Iš tikro gruzdintuvėje pagamintą maistą valgyti nėra itin nesveika, bet nieko bloga nenutiks, jeigu tokį maistą valgysite retai. Į gruzdintuvę supiltus riebalus gerai įkaitinkite. Jei produktus patiekalui i imate iš šaldiklio, pirmiausia atšildykite. Laikytus šaldytuve bent pusvalandį palaikykite kambario temperatūroje, tik tada dėkite į gruzdintuvę.
Vartokite aliejų, skirtą gruzdintuvėms. Tinkamiausias - kukurūzų arba žemės riešutų. Niekada nemaišykite šviežio aliejaus su naudotu. Tame pačiame aliejuje produktų negruzdinkite daugiau nei dusyk, ypač jei gaminate mėsos ar žuvų valgius. Tuos pačius riebalus galite naudoti 5-6 kartus, tik kaskart prieš kaitindami perkoškite per sietelį. Jei riebalai įgijo rudą spalvą, juos pakeiskite. Jeigu gruzdintuvės neketinate naudoti ilgesnį laiką, riebalus iš jos išpilkite į švarų sandarų stiklainį ir laikykite šaldytuve. Gruzdintuvę išplaukite ir gerai išsausinkite.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Sausainiai "Bučinukai" su varške ir cinamonu
- Kakavinis varškės pyragas su kondensuotu pienu
- Jogurtinis tortas su vaisiais
- Sočios salotos su vištiena, ryžiais ir daržovėmis
- Greiti vištienos kąsneliai
- Gardusis Beatos draugės Vilmos trupininis obuolių ir varškės pyragas
- Skanūs krepšeliai "Sniego pasaka"
- Labai paprastas ir skanus obuolių pyragas
- Moliūgų sriuba su maskarponės sūriu
- Nekeptas šokoladinis sūrio tortas (Cheesecake)
Komentarai (1)
-
trevetas
2015-01-13 16:55
tikrai atsiminsiu