Mažos gudrybės

Jei nuo drėgmės persikreipė daržovių pjaustymo lenta, sovyniokite ją į drėgną rankšluostį ir parą palaikykite ant lygaus paviršiaus.
Kiaušinių baltymus lengvai ir greit išplaksite, jei įdėsite žiupsnelį druskos.
Jei kaitinami riebalai keptuvėje ''sproginėja'' - įdėkite druskos, o jei putoja - supjaustytą žalią bulvę.
Žemėtas daržoves ir grybus gerai nuplausite pasūdytame vandenyje.
Iš žiedinių kopūstų išlįs visi kenkėjai, jei juos palaikysite sūriame vandenyje.
Supjaustytos bulvės, obuoliai, kriaušės nepajuos, jei pamerksite į silpną druskos tirpalą.
Laikant raugintus agurkus, pomidorus, grybus atviruose induose, kad skysčio paviršius nepradėtų pelyti, įdėkite šviežią supjaustytą krieno šaklnelę.
Pomidorus lengviau nulupsite, jei juos 1-2 min. panardinsite į karštą vandenį, o paskui pamerksite į šaltą.
Krienus lengviau sutarkuosite, jei per naktį juos palaikysite šaltame vandenyje.
Tamsias dėmes ant rankų, likusias nuo daržovių bei vaisių, lengvai nuvalysite citrinos gabalėliu.
Jei troškinant daržoves prisvilo puodas, pripilkite į jį vandens su druska arba soda ir, palaikę 10-12 val., užvirinkite- puodas bus švarus.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Sausainiai "Bučinukai" su varške ir cinamonu
-
Tagliatelle su krevetėmis
-
Jogurtinis tortas su vaisiais
-
Greiti vištienos kąsneliai
-
Sočios salotos su vištiena, ryžiais ir daržovėmis
-
Kakavinis varškės pyragas su kondensuotu pienu
-
Skanūs krepšeliai "Sniego pasaka"
-
Kalėdinės spurgos
-
Gardusis Beatos draugės Vilmos trupininis obuolių ir varškės pyragas
-
Labai paprastas ir skanus obuolių pyragas
Komentarai