Mažos gudrybės

Mažos gudrybės

Jei nuo drėgmės persikreipė daržovių pjaustymo lenta, sovyniokite ją į drėgną rankšluostį ir parą palaikykite ant lygaus paviršiaus.

Kiaušinių baltymus lengvai ir greit išplaksite, jei įdėsite žiupsnelį druskos.

Jei kaitinami riebalai keptuvėje ''sproginėja'' - įdėkite druskos, o jei putoja - supjaustytą žalią bulvę.

Žemėtas daržoves ir grybus gerai nuplausite pasūdytame vandenyje.

Iš žiedinių kopūstų išlįs visi kenkėjai, jei juos palaikysite sūriame vandenyje.

Supjaustytos bulvės, obuoliai, kriaušės nepajuos, jei pamerksite į silpną druskos tirpalą.

Laikant raugintus agurkus, pomidorus, grybus atviruose induose, kad skysčio paviršius nepradėtų pelyti, įdėkite šviežią supjaustytą krieno šaklnelę.

Pomidorus lengviau nulupsite, jei juos 1-2 min. panardinsite į karštą vandenį, o paskui pamerksite į šaltą.

Krienus lengviau sutarkuosite, jei per naktį juos palaikysite šaltame vandenyje.

Tamsias dėmes ant rankų, likusias nuo daržovių bei vaisių, lengvai nuvalysite citrinos gabalėliu.

Jei troškinant daržoves prisvilo puodas, pripilkite į jį vandens su druska arba soda ir, palaikę 10-12 val., užvirinkite- puodas bus švarus.

Komentarai