Jeigu kepate pyragą
Pyragą iš trapios tešlos kepkite karštoje, o iš mielinės tešlos - vėsesnėje orkaitėje. Mielinės tešlos pyragas karštoje orkaitėje kepamas tik tuomet, jei tešla rūgo per ilgai ir ''lipa'' iš formos.
Kad pyragą lengviau išimtymėte iš formos, iškepus formelę pastatykite ant drėgno skudurėlio.
Jei kepsite pyragą su daržovių įdaru, tai tešlą patepkite baltymais, apibarstykite miltais ir tik tada dėkite įdarą. Pyragas bus trapus ir nesusmegs.
Kad minkštą tešlą būtų lengviau kočioti, ant jos uždėkite riebalais išteptą popierių.
Kad mielinė tešla neliptų prie rankų, patepkite jas sviestu, margarinu ar aliejumi.
Jei mieles įdėsite į miltus arba druską, jos ilgai bus veiklios. Galima mieles laikyti ir šaldymo kameroje.
Geros mielės, panardintos į šiltą vandenį, iškyla į paviršių.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Jogurtinis tortas su vaisiais
- Skanūs krepšeliai "Sniego pasaka"
- Nekeptas šokoladinis sūrio tortas (Cheesecake)
- Moliūgų sriuba su maskarponės sūriu
- Kakavinis varškės pyragas su kondensuotu pienu
- Kalėdinės spurgos
- Labai paprastas ir skanus obuolių pyragas
- Gardusis Beatos draugės Vilmos trupininis obuolių ir varškės pyragas
- Sausainiai "Bučinukai" su varške ir cinamonu
- Sočios salotos su vištiena, ryžiais ir daržovėmis
Komentarai