5 principai, kuriuos reikia žinoti ruošiant naminius makaronus
Ką reikia žinoti ruošiant naminius makaronus:
1. M i l t a i. Naminių makaronų gamybai naudokite tik ypač kietus kvietinius miltus, paprastai tokie miltai žymimi - 00 kodu.
2. K i a u š i n i a i. Skaniausi makaronai pagaminti iš ekologiškų, laisvėje lakstančių vištų kiaušinių.
3. T e š l a. Dviem porcijoms dėkite porą šaukštų miltų, suformuokite šulinį ir į jį įmuškite kiaušinį, įpilkite šaukštą aliejaus (jo dėka makaronai nesulips). Pradėkite minkyti tešlą ir minkymo eigoje įdėkite dar porą šaukštų miltų. Tešla turi būti vientisa ir nelipti prie rankų. Iškočiokite tešlą kuo ploniau.
4. P j a u s t y m a s. Perlenkite makaronus į kelias dalis ir pjaustykite ant lentelės, naudokite makaronų darymo mašinėlę arba suteikite savo makaronams įdomiausias formas.
5. V i r i m a s. Virkite makaronus labai sūriame, jūros sūrumo vandenyje apie 4 min (jei makaronai ploni).
Paruošti naminius makaronus paprasčiau nei jūs manote! Artimiausias kursas kur makaronus ir jų padažą galėsite gaminti su profesionaliu šefu Ronaldu Nagrockiu – 2012.08.02, užsiregistruokite: http://www.ciopciop.lt/kursas/italijos-virtuve-27.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Gardusis Beatos draugės Vilmos trupininis obuolių ir varškės pyragas
- Kakavinis varškės pyragas su kondensuotu pienu
- Skanūs krepšeliai "Sniego pasaka"
- Kalėdinės spurgos
- Moliūgų sriuba su maskarponės sūriu
- Sočios salotos su vištiena, ryžiais ir daržovėmis
- Labai paprastas ir skanus obuolių pyragas
- Jogurtinis tortas su vaisiais
- Sausainiai "Bučinukai" su varške ir cinamonu
- Nekeptas šokoladinis sūrio tortas (Cheesecake)
Komentarai