7 gramai | mielės (sausos) |
200 mililitrų | pienas |
1 vienetas | kiaušiniai |
500 gramų | miltai |
1 arbatinis šaukštelis | druska |
1 arbatinis šaukštelis | cukrus |
2 valgomieji šaukštai | sviestas (tirpintas ) |
2 vienetai | žuvis (filė) |
1 vienetas | morkos |
1 vienetas | svogūnai |
1 valgomasis šaukštas | citrinų sultys |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Menkės kukuliai
- Menkės apkepas su grybais
- Salotos su šaltai rūkyta lašiša ir granatais
- Krevetės su saulėje džiovintų pomidorų, špinatų ir grietinėlės padažu
- Tailandietiški žuvies blyneliai
- Menkės kotletukai
- Plekšnės filė su plutele
- Dorada su bulvėmis ispaniskai
- Lašišos faršo ir grikių kotletukai
- Lašiša su vaisiais
- Kepta žuvis su grybais
- Skumbrė pievagrybių padaže
- Žuvies ir daržovių apkepas
- Ant iešmo keptas ungurys
- Keptas upėtakis
- Keptas upėtakis
- Suktinukai
- Kepta lydeka
- Žuvies kotletai
- Karpis, šutintas aluje
Žuvis tešloje
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 5
-
Mielės, sausos,
7 gramai -
Pienas,
200 mililitrų -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Miltai,
500 gramų -
Druska,
1 arbatinis šaukštelis -
Cukrus,
1 arbatinis šaukštelis -
Sviestas, tirpintas ,
2 valgomieji šaukštai -
Žuvis, filė,
2 vienetai -
Morkos,
1 vienetas -
Svogūnai,
1 vienetas -
Citrinų sultys,
1 valgomasis šaukštas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Truputį pašildytame piene ištirpiname mieles, dedame cukrų, druską ir kiaušinį. Viską gerai išmaišome ir dedame miltus bei gerai išminkome. Į pabaiga supilame tirpintą sviestą ir dar kartą viską suminkome. Tešlą sudedame į indą ir leidžiame jai pakilti bent 3 h. Tuo tarpu kol tešla vis dar kyla, galime pasigaminti įdarą ir užsimarinuoti filė.
Pasigaminame marinatą: truputį alyvuogių aliejaus, citrinos sulčių, druskos, pipirų, prieskonių. Juo apipilame filė ir paliekame keliolika minučių marinuotis.
Ruošiame morkų įdarą : sutarkuojame morką, susmulkiname svogūną ir troškiname keptuvėje, dedame druskos, pipirų, prieskonių.
Tešlą daliname į 2 dalis. Imame vieną dalį tešlos ir iškočiojame ovalios formos lakštą. Dedame ant viršaus žuvies filė.Iš šonų įpjauname ~1,5 cm pločio juosteles, taip, kad galima būtų daryti pynimą. Ant filė dedame pasigaminta morkų įdarą. Iš pradžių skersai vieną kitos sulenkiame tešlos gabalėlius, taip formuodami žuvies galvą. Po to pynimo būdu vieną paskui kitą lenkiame supjaustytas juosteles. Pabaigoje suformuojame uodegą. Taip suformuojame abi žuvis ir dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą. Sutepame kiaušinio tryniu ir šauname į jau įkaitintą ( 180 C) orkaitę bei kepame ~40 min. Skanaus :)
Komentarai (1)
-
Neringa Pia
2014-10-29 11:23
Aš ruošiau po žuvytę kiekvienam, tai įdaro buvo mažoka, aš dariau kiekvienai žuviai po viena morką ir po mažą svogūną. Be to šitos tešlos porcijos gavosi trim žuvim. Ir dar sausų mielių kildinti nereikia, ištirpinti jas šiltame piene su cukrumi ir palaukti kol suputos ir viskas, dedam kiaušinius, druską, tirpintą sviestą miltus ir minkom.
Gavosi labai skaniai, aciu už receptuką.