Žuvis svieste
AUTORIUS:
INGREDIENTAI:
1 kilogramas žuvis
1 vienetas svogūnai
1 vienetas lauro lapų (lapelis)
šiek tiek juodieji pipirai
šiek tiek prieskoniai (žuvies)
šiek tiek žalumynų
1 valgomasis šaukštas acto
2 valgomieji šaukštai sviestas
2 valgomieji šaukštai kvietiniai miltai
125 gramai grietinė
1 valgomasis šaukštas krapai (pjaustyti)
0.5 valgomojo šaukšto krienai
1 vienetas kiaušiniai (trynys)
1 valgomasis šaukštas petražolės (smulkintos)
šiek tiek cukrus
šiek tiek druska
PARUOŠIMO BŪDAS:
Prieskoniniai žalumynai sriubai nuvalomi, svogūnas perplaunamas pusiau. Svogūnas, lauro lapelis, pipirai ir kiti prieskoniai užpilama trupučiu vandens, įpilama acto, druskos ir užvirnama. Žuvis nuvaloma, supjaustoma gabalais, užpilama vandeniu ir užvirinama. Tada ugnis labai sumažinama, ir žuvis verdama 10—20 min. Iš miltų ir sviesto paruošiamas baltasis užpilas. Į jį įpilama 2 stiklinės perkošto sultinio, grietinės, krapų, po to — cukraus, pipirų, acto, įdedama krienų. Indas nukeliamas nuo ugnies. Dabar į uždarą įdedamas kiaušinio trynys, įberiama petražolių. Šiuo tirštu padažu užpilama žuvis (iki tol ją reikią laikyti šiltai). Paduodama su virtomis bulvėmis.

Žuvis svieste

Komentarai: 4
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Prieskoniniai žalumynai sriubai nuvalomi, svogūnas perplaunamas pusiau. Svogūnas, lauro lapelis, pipirai ir kiti prieskoniai užpilama trupučiu vandens, įpilama acto, druskos ir užvirnama. Žuvis nuvaloma, supjaustoma gabalais, užpilama vandeniu ir užvirinama. Tada ugnis labai sumažinama, ir žuvis verdama 10—20 min. Iš miltų ir sviesto paruošiamas baltasis užpilas. Į jį įpilama 2 stiklinės perkošto sultinio, grietinės, krapų, po to — cukraus, pipirų, acto, įdedama krienų. Indas nukeliamas nuo ugnies. Dabar į uždarą įdedamas kiaušinio trynys, įberiama petražolių. Šiuo tirštu padažu užpilama žuvis (iki tol ją reikią laikyti šiltai). Paduodama su virtomis bulvėmis.

Gairės: Virti
Reklama:

Komentarai (4)


Daugiau receptų

Kraunama daugiau...