Žuvis svieste
INGREDIENTAI:
1 kilogramas | žuvis |
1 vienetas | svogūnai |
1 vienetas | lauro lapų (lapelis) |
šiek tiek | juodieji pipirai |
šiek tiek | prieskoniai (žuvies) |
šiek tiek | žalumynų |
1 valgomasis šaukštas | acto |
2 valgomieji šaukštai | sviestas |
2 valgomieji šaukštai | kvietiniai miltai |
125 gramai | grietinė |
1 valgomasis šaukštas | krapai (pjaustyti) |
0.5 valgomojo šaukšto | krienai |
1 vienetas | kiaušiniai (trynys) |
1 valgomasis šaukštas | petražolės (smulkintos) |
šiek tiek | cukrus |
šiek tiek | druska |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Prieskoniniai žalumynai sriubai nuvalomi, svogūnas perplaunamas pusiau. Svogūnas, lauro lapelis, pipirai ir kiti prieskoniai užpilama trupučiu vandens, įpilama acto, druskos ir užvirnama. Žuvis nuvaloma, supjaustoma gabalais, užpilama vandeniu ir užvirinama. Tada ugnis labai sumažinama, ir žuvis verdama 10—20 min. Iš miltų ir sviesto paruošiamas baltasis užpilas. Į jį įpilama 2 stiklinės perkošto sultinio, grietinės, krapų, po to — cukraus, pipirų, acto, įdedama krienų. Indas nukeliamas nuo ugnies. Dabar į uždarą įdedamas kiaušinio trynys, įberiama petražolių. Šiuo tirštu padažu užpilama žuvis (iki tol ją reikią laikyti šiltai). Paduodama su virtomis bulvėmis.
Žuvis svieste
Komentarai:
4
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
-
Žuvis,
1 kilogramas -
Svogūnai,
1 vienetas -
Lauro lapai, lapelis,
1 vienetas - Juodieji pipirai
- Prieskoniai, žuvies
- Žalumynai
-
Actas,
1 valgomasis šaukštas -
Sviestas,
2 valgomieji šaukštai -
Kvietiniai miltai,
2 valgomieji šaukštai -
Grietinė,
125 gramai -
Krapai, pjaustyti,
1 valgomasis šaukštas -
Krienai,
0.5 valgomojo šaukšto -
Kiaušiniai, trynys,
1 vienetas -
Petražolės, smulkintos,
1 valgomasis šaukštas - Cukrus
- Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Prieskoniniai žalumynai sriubai nuvalomi, svogūnas perplaunamas pusiau. Svogūnas, lauro lapelis, pipirai ir kiti prieskoniai užpilama trupučiu vandens, įpilama acto, druskos ir užvirnama. Žuvis nuvaloma, supjaustoma gabalais, užpilama vandeniu ir užvirinama. Tada ugnis labai sumažinama, ir žuvis verdama 10—20 min. Iš miltų ir sviesto paruošiamas baltasis užpilas. Į jį įpilama 2 stiklinės perkošto sultinio, grietinės, krapų, po to — cukraus, pipirų, acto, įdedama krienų. Indas nukeliamas nuo ugnies. Dabar į uždarą įdedamas kiaušinio trynys, įberiama petražolių. Šiuo tirštu padažu užpilama žuvis (iki tol ją reikią laikyti šiltai). Paduodama su virtomis bulvėmis.
Reklama:
Komentarai (4)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...