1 kilogramas | bulvių |
1 kilogramas | jūros lydeka (ar kita žuvis) |
3 vienetai | morkos (vidutinio dydžio) |
1 stiklinė | grietinė |
1 stiklinė | majonezas (neriebus) |
2 vienetai | svogūnai |
100 gramų | aliejaus |
šiek tiek | prieskoniai (universalūs) |
Skanaus.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Tailandietiškai keptas traškus kalmaras
- Lašišos faršo ir grikių kotletukai
- Saidos filė su ryžiais
- Žuvies užkepėlė
- Virta žuvis tešloje
- Jūros gėrybių šašlykas
- Norvegiška menkė vasariškai
- Menkės apkepas su grybais
- Kulebekas
- Bacalaitos – menkės kepsneliai
- Orkaitėje keptos telapijos
- Karosai grietinėje
- Ant garų kepta lašiša su prieskoniais
- Lašišos šašlykas
- Silkės ir brokolių užkandėlė
- Bulviniai krabų blyneliai
- Silkė su slyvomis ir muskatu
- Lašiša garuose
- Kepta lydeka
- Žuvies kotletai
Žuvis pagal Ingą
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Bulvės,
1 kilogramas -
Jūros lydeka, ar kita žuvis,
1 kilogramas -
Morkos, vidutinio dydžio,
3 vienetai -
Grietinė,
1 stiklinė -
Majonezas, neriebus,
1 stiklinė -
Svogūnai,
2 vienetai -
Aliejus,
100 gramų - Prieskoniai, universalūs
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Nuskustas bulves supjaustome griežinėliais, sutarkuojame morkas, supjaustome smulkiai svogūną.
Morkas su svogūnais lengvai apkepame pagardinę prieskoniais. Sumaišome grietinę su majonezu.
Į skardą įpilame aliejaus, kad vos dengtų dugną. Dedame 2 sluoksnius bulvių griežinėlių, truputį apibarstome prieskoniais arba druska, tada klojame žuvies gabaliukus ir taip pat pabarstome prieskoniais, klojame dar sluoksniuką bulvių, o ant jų tolygiai uždedame pakepintas morkas su svogūnais, patį viršų aptepame grietinės ir majonezo mišiniu.
Kepame apie 50-60 minučių 180 C laipsnių orkaitėje.
Skanaus.
Komentarai (7)
-
Jurga
2018-11-25 13:35
Lygiai ta pati darau, tik keptuveje. I didele 28 cm keptuve su ikaitintu aliejumi ir sviestu, dedu jau druskoje su prieskoniais 20 min. palaikyta zuvi, tada skutu buves, tada apverciu zuvi, tada skutu morkas ir viska supjaustau, tada ipilu siek tiek vandens ir dedu bulves su morkomis, prieskonius, druskos ir uzdengiu dangciu. Kad nesudegtu kartais keptuve nukeliu trumpam ir taip kepu (o gal cia jau troskinimas) apie 15 min, o tada supilu apie 300 - 400 g vandens sumaisyto su 2-3 saukstais grietines ir viska uzverdu ir ugni isjungiu, tada palieku pastovet neatidengus bent 5 min. Mums labai skanu, gal patiks ir jums
-
Silva
2018-11-23 21:48
Labai patiko .Ačiū
-
Loreta
2015-12-08 16:36
Issikepiau šį patiekalą ir labai patiko,skanumelis.
-
vida
2015-12-05 10:12
Na kol neissikepem ir neparagavom nieko negaliu pasakyt.Bus viskas aisku kaip suvalgyta bus.Is sudeties patiekalu turi buti gardu.
-
as
2011-02-16 17:44
na sitas receptukas tikrai geras,mum labai patiko :super: :-)