Žuvis ekvadorietiškai kokosų pieno padaže
AUTORIUS:
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Autorius apie receptą: Pagal šį receptą žuvis paruošiama greitai ir nesudėtingai. Galite naudoti bet kokią mėgstamą baltą žuvį. Pagal šį receptą žuvis paruošiama greitai ir nesudėtingai. Galite naudoti bet kokią mėgstamą baltą žuvį. Liucija
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1 kilogramas žuvies filė (šviežia arba šaldyta, mėgstama balta)
400 mililitrų kokosų pienas
1 vienetas saldi raudonoji paprika
2 vienetai pomidorai (vidutinio dydžio)
1 vienetas svogūnai (vidutinio dydžio)
0.5 vieneto geltonosios paprikos
2 arbatiniai šaukšteliai kukurūzų krakmolo
2 saujos petražolės (susmulkintos)
šiek tiek druska
2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus (ar saulėgrąžų, kepimui)
Marinatui:
1 vienetas apelsinų (sultys)
1 vienetas žalioji citrina (sultys arba pusės geltonos citrinos sultys)
3 skiltelės česnakas
1 arbatinis šaukštelis saldžiosios paprikos milteliai
0.5 arbatinio šaukštelio maltas kuminas
0.5 arbatinio šaukštelio malta kalendra
0.5 arbatinio šaukštelio druska
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
1.
Jei naudosite šaldytą žuvies file, tuomet palikite ją atitirpti šaldytuve ir ,prieš ruošiant, nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Supjaustykite nemažais gabalėliais.
2.
Česnako skilteles nulupame, sutriname česnako spaustuku.
3.
Marinatui sumaišome sutrintą česnaką, apelsino ir citrinos sultis, prieskonius. Sudedame žuvies file, uždengiame maistine plėvele ir paliekame marinuotis šaldytuve bent 2 val.
4.
Paprikas, pomidorus ir svogūną supjaustome mažais kubeliais.
5.
Keptuvėje įkaitiname aliejų, sudedame susmulkintas paprikas, pomidorus ir svogūną. Kepiname apie 10 min ant vidutinės ugnies, vis pamaišydami.
6.
Krakmolą ištirpiname 5 šaukštuose kokosų pieno, po to šį mišinį sumaišome su likusiu kokosų pienu ir supilame į keptuvę su daržovėmis. Išmaišome ir troškiname apie 5-8 min, kol padažas sutirštėja. Tada į padažą supilame žuvies marinatą, išmaišome, jei reikia įdedame papildomai druskos ir sudedame žuvies file. Žuvį troškiname apie 20 min, kol suminkštėja. Jei gabalėliai storesni, patroškinkite kiek ilgiau.
7.
Patiekiame su ryžiais ar kitu mėgstamu garnyru.

Populiariausi receptai šią savaitę

Žuvis ekvadorietiškai kokosų pieno padaže

Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 4
Ingredientai: Marinatui:
Autoriaus žodis: Pagal šį receptą žuvis paruošiama greitai ir nesudėtingai. Galite naudoti bet kokią mėgstamą baltą žuvį. Liucija
Gaminimo eiga:
  1. Jei naudosite šaldytą žuvies file, tuomet palikite ją atitirpti šaldytuve ir ,prieš ruošiant, nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Supjaustykite nemažais gabalėliais.

  2. Česnako skilteles nulupame, sutriname česnako spaustuku.

  3. Marinatui sumaišome sutrintą česnaką, apelsino ir citrinos sultis, prieskonius. Sudedame žuvies file, uždengiame maistine plėvele ir paliekame marinuotis šaldytuve bent 2 val.

  4. Paprikas, pomidorus ir svogūną supjaustome mažais kubeliais.

  5. Keptuvėje įkaitiname aliejų, sudedame susmulkintas paprikas, pomidorus ir svogūną. Kepiname apie 10 min ant vidutinės ugnies, vis pamaišydami.

  6. Krakmolą ištirpiname 5 šaukštuose kokosų pieno, po to šį mišinį sumaišome su likusiu kokosų pienu ir supilame į keptuvę su daržovėmis. Išmaišome ir troškiname apie 5-8 min, kol padažas sutirštėja. Tada į padažą supilame žuvies marinatą, išmaišome, jei reikia įdedame papildomai druskos ir sudedame žuvies file. Žuvį troškiname apie 20 min, kol suminkštėja. Jei gabalėliai storesni, patroškinkite kiek ilgiau.

  7. Patiekiame su ryžiais ar kitu mėgstamu garnyru.

Receptą atsiuntė Liucija
Reklama:

Komentarai


Daugiau receptų