
500 gramų | žuvis (raudona, silpnai sūdyta) |
4 vienetai | kiaušiniai ( virti) |
8 valgomieji šaukštai | ryžiai ( virti) |
1 pakelis | krabų lazdelės (arba krevetės) |
100 gramų | sūris (minkštas) |
8 valgomieji šaukštai | grietinė |
8 valgomieji šaukštai | majonezas |
16 gramų | želatina |
50 gramų | ikrai ( raudoni) |
šiek tiek | žalumynų |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Silkė su obuoliais ar pomidorais
-
Blynelių suktinukai su lašiša ir žirnelių kremu
-
Burokėliai su silke ir karštomis bulvėmis
-
Obuolių, ridikėlių ir salierų salotos
-
Sūrio užkandis prie vyno
-
Užkandžiai su faršu ir sūriu
-
Pingviniukai
-
Farširuota lydeka
-
Traškučiai iš bulvių košės
-
Žaliosiomis paprikomis įdarytas vyniotinis
-
Vabaliukai
-
Vėrinukai
-
ZIGMO silkė su daržovių salsa
-
Vytinta kiaulienos nugarinė
-
Sumuštiniai "Laiveliai"
-
Užkandėlė su sausais makaronais
-
Kiaušiniai, įdaryti šprotais
-
Skanios "Bačkutės"
-
Sumuštiniai su lašiša
-
Traškus kiaulienos kepsnys, marinuotas su Ancho aitriosiomis paprikomis
Žuvies tortas

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Žuvis, raudona, silpnai sūdyta,
500 gramų -
Kiaušiniai, virti,
4 vienetai -
Ryžiai, virti,
8 valgomieji šaukštai -
Krabų lazdelės, arba krevetės,
1 pakelis -
Sūris, minkštas,
100 gramų -
Grietinė,
8 valgomieji šaukštai -
Majonezas,
8 valgomieji šaukštai -
Želatina,
16 gramų -
Ikrai, raudoni,
50 gramų - Žalumynai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Kremui - želatiną užpilam 1/2 stikline vandens ir paliekam 30 min., kad išbrinktų. Tada paverdam ant silpnos ugnies vandens vonelėje, kol visai ištirps.
Kol želatina aušta, sumaišom majonezą, grietinę, sūrį. Paskui supilam želatiną ir viską gerai suplakam.
Sutarkuojam atskirai kiaušinio trynius, baltymus, krabų lazdeles.
Į būsimojo torto formą dedam celofaną (kad paskui būtų lengviau išimti tortą), plonais žuvies griežinėliais apdedam formos kraštus ir dugną.
Visus likusius produktus sluoksniuojame: kremas, sutarkuoti tryniai, kremas, sutarkuotos krabų lazdelės, kremas, sutarkuoti baltymai, kremas, ryžiai, kremas.
Formą su tortų dedam nakčiai į šaldytuvą, kad sustingtų želatina. Po 8-10 val. išimam iš šaldytuvo formą su tortu, ant jos dedam didelę lėkštę ir apverčiam. Tortas lengvai išsiims iš formos. Papuošiame žalumynais ir raudonaisiais ikrais. Skanaus.
Komentarai (1)
-
Ausra
2019-10-13 20:03
Gal ir skanu bet isvaizdos jokios