500 gramų | žuvis (raudona, silpnai sūdyta) |
4 vienetai | kiaušiniai ( virti) |
8 valgomieji šaukštai | ryžiai ( virti) |
1 pakelis | krabų lazdelės (arba krevetės) |
100 gramų | sūris (minkštas) |
8 valgomieji šaukštai | grietinė |
8 valgomieji šaukštai | majonezas |
16 gramų | želatina |
50 gramų | ikrai ( raudoni) |
šiek tiek | žalumynų |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Šventiniai šaltienos drebučiai
- Vieno kąsnio silkės sumuštiniai
- Užkanda "Braškės"
- Vaisių vėrinukai pagardinti saldžiarūgščiu medaus padažu
- Lietuviški "sushiai"
- Vištienos užkandis "Kalėdų žaisliukai"
- Trapios tešlos užkandėlės su svogūnais ir šonine
- Kaimiška rūkyta dešra
- Sumuštinukai su silke
- Pingviniukai
- Boružėlės
- Silkės užkandelė
- Šventinė silkė su razinomis
- Šventinė užkandėlė "Bokšteliai"
- Kokteilinės krabų salotos krepšeliuose
- Sūrio lazdelės
- Sočioji užkandėlė su silke
- Krepšeliai su avokadais ir ikrais
- Aštrūs ridikėliai žiemai (nevirti ir netroškinti)
- Blyneliai su dešra ir sūriu
Žuvies tortas
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Žuvis, raudona, silpnai sūdyta,
500 gramų -
Kiaušiniai, virti,
4 vienetai -
Ryžiai, virti,
8 valgomieji šaukštai -
Krabų lazdelės, arba krevetės,
1 pakelis -
Sūris, minkštas,
100 gramų -
Grietinė,
8 valgomieji šaukštai -
Majonezas,
8 valgomieji šaukštai -
Želatina,
16 gramų -
Ikrai, raudoni,
50 gramų - Žalumynai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Kremui - želatiną užpilam 1/2 stikline vandens ir paliekam 30 min., kad išbrinktų. Tada paverdam ant silpnos ugnies vandens vonelėje, kol visai ištirps.
Kol želatina aušta, sumaišom majonezą, grietinę, sūrį. Paskui supilam želatiną ir viską gerai suplakam.
Sutarkuojam atskirai kiaušinio trynius, baltymus, krabų lazdeles.
Į būsimojo torto formą dedam celofaną (kad paskui būtų lengviau išimti tortą), plonais žuvies griežinėliais apdedam formos kraštus ir dugną.
Visus likusius produktus sluoksniuojame: kremas, sutarkuoti tryniai, kremas, sutarkuotos krabų lazdelės, kremas, sutarkuoti baltymai, kremas, ryžiai, kremas.
Formą su tortų dedam nakčiai į šaldytuvą, kad sustingtų želatina. Po 8-10 val. išimam iš šaldytuvo formą su tortu, ant jos dedam didelę lėkštę ir apverčiam. Tortas lengvai išsiims iš formos. Papuošiame žalumynais ir raudonaisiais ikrais. Skanaus.
Komentarai (1)
-
Ausra
2019-10-13 20:03
Gal ir skanu bet isvaizdos jokios