4 vienetai | kaparis (papuošimui) |
1 vienetas | ančiuvių (aliejuje marinuoti) |
1 vienetas | svogūnai |
3 skiltelės | česnakas |
2 vienetai | salierai |
1.5 arbatinio šaukštelio | paprika (aitrioji) |
2 vienetai | pomidorai |
500 mililitrų | sultinys (daržovių) |
125 mililitrai | baltas vynas (sausas) |
50 gramų | kuskusas |
250 gramų | žuvis (filė, gali būti gabalėlis menkės, gabalėlis saidos ir pan.) |
1 arbatinis šaukštelis | petražolės (Santa Maria) |
0.5 vieneto | citrinos (žievelė) |
šiek tiek | druska (Santa Maria) |
šiek tiek | juodieji pipirai (Santa Maria) |
šiek tiek | pastarnokas (papuošimui) |
šiek tiek | muskatas (Santa Maria) |
Puode įkaitintame aliejuje apkepiname susmulkintą svogūną, salierus ir česnaką, kai šiek tiek suminkštės suberti aitriųjų paprikų dribsnius, įdėti ančiuvį. Pagardinti druska ir pipirais.
Sudedame susmulkintus pomidorus (prieš pjaustant geriausia nuimti odelę), supilame vyną, sultinį ir užverdame.
Užvirus sumažiname ugnį ir dar paverdame kelias minutes. Supilame kuskusą.
Dar šiek tiek sumažiname ugnį ir sudedame žuvies filė.
Patiekiant įpilame sriubą ir ant viršaus dedame stambiai sutrupintą žuvį. Pabarstome petražolėmis, citrinos žievele. Puošiame kapariu ir šalia – pastarnoko skrebučiu.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Leipcigo daržovių šiupininė
- Kiaulienos troškinys-sriuba
- Daržovių sriuba su dešrelėmis
- Šiuolaikiška blėkų sriuba
- Vištienos sriuba su makaronais
- Pomidorų sriuba su manų kruopų leistiniais
- Pupelių sriuba
- Burokėlių sriuba pradedantiems
- Trinta morkų sriuba su baltos duonos skrebučiais
- Vengriška žuvienė
- Pikantiška daržovių sriuba
- Kopūstų sriuba su kukuliais
- Burokėlių lapkočių sriuba
- Rūgštynių sriuba su kietai virtais kiaušiniais
- Svogūnų trinta sriuba
- Pomidorinė kopūstų sriuba
- Soti sriuba
- Ryžių sriuba vakarui
- Pievagrybių sriuba su raugintais agurkais
- Voveraičių sriuba su jūros kopūstais
Žuvies sriuba su kuskusu „sicilietišku stiliumi“
- Paruošimo laikas:
-
Kaparis, papuošimui,
4 vienetai -
Ančiuviai, aliejuje marinuoti,
1 vienetas -
Svogūnai,
1 vienetas -
Česnakas,
3 skiltelės -
Salierai,
2 vienetai -
Paprika, aitrioji,
1.5 arbatinio šaukštelio -
Pomidorai,
2 vienetai -
Sultinys, daržovių,
500 mililitrų -
Baltas vynas, sausas,
125 mililitrai -
Kuskusas,
50 gramų -
Žuvis, filė, gali būti gabalėlis menkės, gabalėlis saidos ir pan.,
250 gramų -
Petražolės, Santa Maria,
1 arbatinis šaukštelis -
Citrinos, žievelė,
0.5 vieneto - Druska, Santa Maria
- Juodieji pipirai, Santa Maria
- Pastarnokas, papuošimui
- Muskatas, Santa Maria
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Prieš pradėdami ruošti sriubą plonais griežinėliais supjaustome pastarnoką, apibarstome druska, muskato riešutu, pašlakstome aliejuje ir kepame įkaitintoje orkaitėje.
Puode įkaitintame aliejuje apkepiname susmulkintą svogūną, salierus ir česnaką, kai šiek tiek suminkštės suberti aitriųjų paprikų dribsnius, įdėti ančiuvį. Pagardinti druska ir pipirais.
Sudedame susmulkintus pomidorus (prieš pjaustant geriausia nuimti odelę), supilame vyną, sultinį ir užverdame.
Užvirus sumažiname ugnį ir dar paverdame kelias minutes. Supilame kuskusą.
Dar šiek tiek sumažiname ugnį ir sudedame žuvies filė.
Patiekiant įpilame sriubą ir ant viršaus dedame stambiai sutrupintą žuvį. Pabarstome petražolėmis, citrinos žievele. Puošiame kapariu ir šalia – pastarnoko skrebučiu.