500 gramų | žuvis (filė) |
1 valgomasis šaukštas | ryžiai (miltai) |
3 valgomieji šaukštai | kvietiniai miltai |
3 vienetai | kiaušiniai (baltymai) |
1 arbatinis šaukštelis | baltas vynas |
1 vienetas | svogūnai |
2 vienetai | paprika |
1 vienetas | salierai (šaknelė) |
Žuvies filė supjaustoma piršto storio juostelėmis. Iš ryžių ir kvietinių miltų paruošiama tiršta tešla. Į ją supilamas baltymas, įpilama vyno ir truputį vandens. (Baltymas prieš tai sumaišomas su vandeniu ir 3 dienas palaikomas šaltoje vietoje.) Svogūnai supjaustomi griežinėliais, pipirai — juostelėmis, salierai — mažais kubeliais. Žuvis ir kiti produktai suvilgomi tešloje ir iškepami keptuvėje.
Padažui imbieras smulkiai sukapojamas ir išverdamas truputyje vandens. Įpilama vyno, suberiami prieskoniniai žalumynai. Padažas nuo ugnies nukeliamas, atšaldomas, sumaišomas su sutarkuotais ridikais ir išdalijamas porcijomis į nedidelius dubenėlius. Jame suvilgoma kepta žuvis ir daržovės.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Karališkas Grill otas
- Nuostabioji paelija
- Žuvis su alyvuogėmis
- Žuvis pagal Ingą
- Žuvų piršteliai (naminiai)
- Grilyje kepta lašiša su daržovėmis
- Cukinijos ir žuvies blyneliai
- Grybais įdaryti troškinti upėtakiai
- Žuvies ir daržovių apkepas
- Orkaitėje kepta žuvis
- Salotos su šaltai rūkyta lašiša ir granatais
- Pyragas su lašišos įdaru
- Keptas ant grotelių upėtakis
- Lašiša su daržovėmis ir apelsinu
- Lašiša su pievagrybiais
- Apelsininė lašiša
- Plekšnė su špinatais ir feta
- Tailandietiški žuvies blyneliai
- Skumbrė su citrina
- Užkepta žuvis su konjako padažu
Žuvies filė
- Paruošimo laikas:
-
Žuvis, filė,
500 gramų -
Ryžiai, miltai,
1 valgomasis šaukštas -
Kvietiniai miltai,
3 valgomieji šaukštai -
Kiaušiniai, baltymai,
3 vienetai -
Baltas vynas,
1 arbatinis šaukštelis -
Svogūnai,
1 vienetas -
Paprika,
2 vienetai -
Salierai, šaknelė,
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Padažui papildomai reikės: 3—4 šaukštai vyno, truputį marinuoto imbiero, 3 šaukštai sojos padažo, 150 ml vandens, vidutinio dydžio ridikas.
Žuvies filė supjaustoma piršto storio juostelėmis. Iš ryžių ir kvietinių miltų paruošiama tiršta tešla. Į ją supilamas baltymas, įpilama vyno ir truputį vandens. (Baltymas prieš tai sumaišomas su vandeniu ir 3 dienas palaikomas šaltoje vietoje.) Svogūnai supjaustomi griežinėliais, pipirai — juostelėmis, salierai — mažais kubeliais. Žuvis ir kiti produktai suvilgomi tešloje ir iškepami keptuvėje.
Padažui imbieras smulkiai sukapojamas ir išverdamas truputyje vandens. Įpilama vyno, suberiami prieskoniniai žalumynai. Padažas nuo ugnies nukeliamas, atšaldomas, sumaišomas su sutarkuotais ridikais ir išdalijamas porcijomis į nedidelius dubenėlius. Jame suvilgoma kepta žuvis ir daržovės.