
500 gramų | žuvis (filė) |
1 valgomasis šaukštas | ryžiai (miltai) |
3 valgomieji šaukštai | kvietiniai miltai |
3 vienetai | kiaušiniai (baltymai) |
1 arbatinis šaukštelis | baltas vynas |
1 vienetas | svogūnai |
2 vienetai | paprika |
1 vienetas | salierai (šaknelė) |
Žuvies filė supjaustoma piršto storio juostelėmis. Iš ryžių ir kvietinių miltų paruošiama tiršta tešla. Į ją supilamas baltymas, įpilama vyno ir truputį vandens. (Baltymas prieš tai sumaišomas su vandeniu ir 3 dienas palaikomas šaltoje vietoje.) Svogūnai supjaustomi griežinėliais, pipirai — juostelėmis, salierai — mažais kubeliais. Žuvis ir kiti produktai suvilgomi tešloje ir iškepami keptuvėje.
Padažui imbieras smulkiai sukapojamas ir išverdamas truputyje vandens. Įpilama vyno, suberiami prieskoniniai žalumynai. Padažas nuo ugnies nukeliamas, atšaldomas, sumaišomas su sutarkuotais ridikais ir išdalijamas porcijomis į nedidelius dubenėlius. Jame suvilgoma kepta žuvis ir daržovės.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Lašišos šašlykas su paprikomis
-
Kepta žuvis su petražolėmis
-
Skumbrė kepta orkaitėje
-
Kepta jūros ešerio filė krevečių padaže
-
Nuostabioji paelija
-
Žuvies maltiniai
-
Dorada su bulvėmis ispaniskai
-
Keptas lašišų gabalėlis su sterko putėsiais
-
Troškintas lynas
-
Plekšnės filė su plutele
-
Žuvies ir daržovių apkepas
-
Grybais įdaryti troškinti upėtakiai
-
Žuvies užkepėlė
-
Keptas karpis su pomidorais
-
Pikantiškosios krevetės grilyje
-
Midijos su špinatais
-
Karališkas Grill otas
-
Silkė su džiovintais grybais
-
Lašišos suktiniai
-
Orkaitėje kepta lašiša su garstyčiomis ir česnaku
Žuvies filė

- Paruošimo laikas:
-
Žuvis, filė,
500 gramų -
Ryžiai, miltai,
1 valgomasis šaukštas -
Kvietiniai miltai,
3 valgomieji šaukštai -
Kiaušiniai, baltymai,
3 vienetai -
Baltas vynas,
1 arbatinis šaukštelis -
Svogūnai,
1 vienetas -
Paprika,
2 vienetai -
Salierai, šaknelė,
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Padažui papildomai reikės: 3—4 šaukštai vyno, truputį marinuoto imbiero, 3 šaukštai sojos padažo, 150 ml vandens, vidutinio dydžio ridikas.
Žuvies filė supjaustoma piršto storio juostelėmis. Iš ryžių ir kvietinių miltų paruošiama tiršta tešla. Į ją supilamas baltymas, įpilama vyno ir truputį vandens. (Baltymas prieš tai sumaišomas su vandeniu ir 3 dienas palaikomas šaltoje vietoje.) Svogūnai supjaustomi griežinėliais, pipirai — juostelėmis, salierai — mažais kubeliais. Žuvis ir kiti produktai suvilgomi tešloje ir iškepami keptuvėje.
Padažui imbieras smulkiai sukapojamas ir išverdamas truputyje vandens. Įpilama vyno, suberiami prieskoniniai žalumynai. Padažas nuo ugnies nukeliamas, atšaldomas, sumaišomas su sutarkuotais ridikais ir išdalijamas porcijomis į nedidelius dubenėlius. Jame suvilgoma kepta žuvis ir daržovės.