
250 gramų | žirniai |
300 gramų | kokosų pienas (forminė) |
4 skiltelės | česnakas |
250 gramų | bulvių |
200 gramų | kiaulienos sprandinė (rūkyta) |
200 gramų | kiaulienos šoninė (rūkyta) |
1 vienetas | svogūnai |
1 vienetas | paprika |
700 gramų | jautiena (su kaulu) |
šiek tiek | druska |
100 gramų | morkos |
50 mililitrų | alyvuogių aliejaus |
20 gramų | petražolės |
Jautieną įdėjau į puodą su verdančiu vandeniu ir paviriau 5 minutes. Tuomet nupyliau vandenį nuo jautienos ir užpyliau švariu karštu vandeniu. (Apie 3,5 litro) Galima vietoj jautienos naudoti kiaulieną, paukštieną - ką labiau mėgstate.
Į vandenį su jautiena įdėjau svogūno (nesmulkinto!), morkų (perpjautų tik į dvi dalis) ir viriau ant silpnos ugnies apie 1-1,5 valandos. Galiausiai turi gautis apie 2,5 litro sultinio.
Išgriebiau morkas ir svogūną. Į sultinį subėriau kubeliais supjaustytas bulves ir viriau apie 15 min.
Rūkytą kiaulieną supjausčiau kubeliais. Susmulkinau morkas, svogūną, papriką.
Kiaulieną pakepinau 2 minutes ir subėriau morkas, svogūnus ir papriką. Viską pakaitinau ant keptuvės dar 2 minutes. Keptuvės turinį sudėjau į sriubą, paskaninau druska ir viriau dar 10 min.
Galiausiai supjausčiau forminę duoną kubeliais (1x1 cm dydžio).
Kepimo skardą patepiau aliejumi, sudėjau sugrūstą česnaką. Į skardą subėriau duonos kubelius ir kepiau orkaitėje 10-15 minučių. Galima pakaitinti ir ant keptuvės.
Sriubą patiekiau su pakepinta duona. Duonos kubelius galima dėtis į sriubą, o kas nenori - valgyti kartu su sriuba.
Skanaus :)
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Itališka manų kruopų sriuba
-
Grybų sriuba su duona
-
Pomidorinė kopūstų sriuba
-
Sriuba "Sveikata"
-
Juka
-
Grybų sriuba su sūriu
-
Trinta porų ir bulvių sriuba
-
Aštri pomidorų sriuba su pupelėmis
-
Trinta aguročių sriuba
-
Pievagrybių sriuba su raugintais agurkais
-
Itališka kopūstų sriuba su grūdais
-
Daržovių sriuba su šonine
-
Paprasta makaronų sriuba "Jaunystė"
-
Prancūziška svognų sriuba
-
Svogūnų trinta sriuba
-
Grybų sriuba
-
Paprikų sriuba
-
Vištienos sriuba su koldūnais
-
Lietuviška kopūstienė
-
Olandiška pievagrybių sriuba
Žirnių sriuba su rūkyta mėsa ir skrudinta duona

- Paruošimo laikas:
-
Žirniai,
250 gramų -
Kokosų pienas, forminė,
300 gramų -
Česnakas,
4 skiltelės -
Bulvės,
250 gramų -
Kiaulienos sprandinė, rūkyta,
200 gramų -
Kiaulienos šoninė, rūkyta,
200 gramų -
Svogūnai,
1 vienetas -
Paprika,
1 vienetas -
Jautiena, su kaulu,
700 gramų - Druska
-
Morkos,
100 gramų -
Alyvuogių aliejus,
50 mililitrų -
Petražolės,
20 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Džiovintus žirnius pamerkiau vandenyje ir palikau per naktį. Galima naudoti ir šviežius žirnius, taip pat tinka. :)
Jautieną įdėjau į puodą su verdančiu vandeniu ir paviriau 5 minutes. Tuomet nupyliau vandenį nuo jautienos ir užpyliau švariu karštu vandeniu. (Apie 3,5 litro) Galima vietoj jautienos naudoti kiaulieną, paukštieną - ką labiau mėgstate.
Į vandenį su jautiena įdėjau svogūno (nesmulkinto!), morkų (perpjautų tik į dvi dalis) ir viriau ant silpnos ugnies apie 1-1,5 valandos. Galiausiai turi gautis apie 2,5 litro sultinio.
Išgriebiau morkas ir svogūną. Į sultinį subėriau kubeliais supjaustytas bulves ir viriau apie 15 min.
Rūkytą kiaulieną supjausčiau kubeliais. Susmulkinau morkas, svogūną, papriką.
Kiaulieną pakepinau 2 minutes ir subėriau morkas, svogūnus ir papriką. Viską pakaitinau ant keptuvės dar 2 minutes. Keptuvės turinį sudėjau į sriubą, paskaninau druska ir viriau dar 10 min.
Galiausiai supjausčiau forminę duoną kubeliais (1x1 cm dydžio).
Kepimo skardą patepiau aliejumi, sudėjau sugrūstą česnaką. Į skardą subėriau duonos kubelius ir kepiau orkaitėje 10-15 minučių. Galima pakaitinti ir ant keptuvės.
Sriubą patiekiau su pakepinta duona. Duonos kubelius galima dėtis į sriubą, o kas nenori - valgyti kartu su sriuba.
Skanaus :)
Komentarai (4)
-
antanukas
2016-06-20 17:03
viskas gerai, tik kam tuos zirnius reikejo mirkyti jei ju niekur nedejai, o ir pavadinime gal nebutinai tie zirniai turi but