Žirnių sriuba su rūkyta mėsa ir skrudinta duona
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
250 gramų žirniai
300 gramų kokosų pienas (forminė)
4 skiltelės česnakas
250 gramų bulvių
200 gramų kiaulienos sprandinė (rūkyta)
200 gramų kiaulienos šoninė (rūkyta)
1 vienetas svogūnai
1 vienetas paprika
700 gramų jautiena (su kaulu)
šiek tiek druska
100 gramų morkos
50 mililitrų alyvuogių aliejaus
20 gramų petražolės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Džiovintus žirnius pamerkiau vandenyje ir palikau per naktį. Galima naudoti ir šviežius žirnius, taip pat tinka. :)

Jautieną įdėjau į puodą su verdančiu vandeniu ir paviriau 5 minutes. Tuomet nupyliau vandenį nuo jautienos ir užpyliau švariu karštu vandeniu. (Apie 3,5 litro) Galima vietoj jautienos naudoti kiaulieną, paukštieną - ką labiau mėgstate.

Į vandenį su jautiena įdėjau svogūno (nesmulkinto!), morkų (perpjautų tik į dvi dalis) ir viriau ant silpnos ugnies apie 1-1,5 valandos. Galiausiai turi gautis apie 2,5 litro sultinio.

Išgriebiau morkas ir svogūną. Į sultinį subėriau kubeliais supjaustytas bulves ir viriau apie 15 min.

Rūkytą kiaulieną supjausčiau kubeliais. Susmulkinau morkas, svogūną, papriką.
Kiaulieną pakepinau 2 minutes ir subėriau morkas, svogūnus ir papriką. Viską pakaitinau ant keptuvės dar 2 minutes. Keptuvės turinį sudėjau į sriubą, paskaninau druska ir viriau dar 10 min.

Galiausiai supjausčiau forminę duoną kubeliais (1x1 cm dydžio).

Kepimo skardą patepiau aliejumi, sudėjau sugrūstą česnaką. Į skardą subėriau duonos kubelius ir kepiau orkaitėje 10-15 minučių. Galima pakaitinti ir ant keptuvės.

Sriubą patiekiau su pakepinta duona. Duonos kubelius galima dėtis į sriubą, o kas nenori - valgyti kartu su sriuba.

Skanaus :)

Populiariausi receptai šią savaitę

Žirnių sriuba su rūkyta mėsa ir skrudinta duona

Komentarai: 4
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Džiovintus žirnius pamerkiau vandenyje ir palikau per naktį. Galima naudoti ir šviežius žirnius, taip pat tinka. :)

Jautieną įdėjau į puodą su verdančiu vandeniu ir paviriau 5 minutes. Tuomet nupyliau vandenį nuo jautienos ir užpyliau švariu karštu vandeniu. (Apie 3,5 litro) Galima vietoj jautienos naudoti kiaulieną, paukštieną - ką labiau mėgstate.

Į vandenį su jautiena įdėjau svogūno (nesmulkinto!), morkų (perpjautų tik į dvi dalis) ir viriau ant silpnos ugnies apie 1-1,5 valandos. Galiausiai turi gautis apie 2,5 litro sultinio.

Išgriebiau morkas ir svogūną. Į sultinį subėriau kubeliais supjaustytas bulves ir viriau apie 15 min.

Rūkytą kiaulieną supjausčiau kubeliais. Susmulkinau morkas, svogūną, papriką.
Kiaulieną pakepinau 2 minutes ir subėriau morkas, svogūnus ir papriką. Viską pakaitinau ant keptuvės dar 2 minutes. Keptuvės turinį sudėjau į sriubą, paskaninau druska ir viriau dar 10 min.

Galiausiai supjausčiau forminę duoną kubeliais (1x1 cm dydžio).

Kepimo skardą patepiau aliejumi, sudėjau sugrūstą česnaką. Į skardą subėriau duonos kubelius ir kepiau orkaitėje 10-15 minučių. Galima pakaitinti ir ant keptuvės.

Sriubą patiekiau su pakepinta duona. Duonos kubelius galima dėtis į sriubą, o kas nenori - valgyti kartu su sriuba.

Skanaus :)

Reklama:

Komentarai (4)


  • antanukas 2016-06-20 17:03

    viskas gerai, tik kam tuos zirnius reikejo mirkyti jei ju niekur nedejai, o ir pavadinime gal nebutinai tie zirniai turi but


Daugiau receptų