Nuluptus svogūnus ir česnaką supjaustyti kubeliais. Nuvalytas ir nuplautas daržoves supjaustyti mažais gabaliukais. Viską suberti į puodą (su žaluminais ir prieskoniais) ir pavirti 1 l vandens.
Nuovirą perkošti, o daržoves su šlakeliu skyščio pertrinti per sietelį ir vėl sukrėsti į nuovirą.
Keptuvėje įkaitinti sviestą, pakepinti miltus, išmaišyti ir supilti nuovirą. Sriubą užvirinti ir pasūdyti.
Žirnelius nulieti šaltu vandeniu, suberti į sriubą ir virti ant silpnos ugnies, kol suminkštės. Prieš patiekiant sriubą pagardinti grietine ir prieskoniais.

Žirnių sriuba
Paruošimo laikas:
Apie 5 min
INGREDIENTAI:
2 vienetai | svogūnai |
2 skiltelės | česnakas |
500 gramų | daržovės |
1 vienetas | lauro lapų |
1 vienetas | gvazdikėliai |
1 arbatinis šaukštelis | juodieji pipirai (grūdeliai) |
1 vienetas | kvapieji pipirai |
1 arbatinis šaukštelis | druska (priskoninė) |
šiek tiek | žalumynų |
2 valgomieji šaukštai | sviestas |
2 valgomieji šaukštai | kvietiniai miltai |
300 gramų | žirniai (šaldyti) |
4 valgomieji šaukštai | grietinė |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Voveraičių sriuba
-
Tiršta daržovių sriuba
-
Raugintų kopūstų sriuba
-
Lauros šaltibarščiai
-
Pupelių sriuba
-
Kreminė bulvių sriubytė
-
Avokadų sriuba su imbieru
-
Žirnių sriuba lenkiškai
-
Žirnių su perlinėmis kruopomis sriuba
-
Šiuolaikiška blėkų sriuba
-
Alaus sriuba
-
Pomidorų sriuba su bazilikais
-
Ryžių sriuba su pievagrybiais
-
Meksikietiška čili sriuba
-
Mėlynių sriuba
-
Trinta moliūgų sriuba
-
Vengriški barščiai
-
Žalumynų ir sūrio sriuba
-
Svogūnų sriuba
-
Bananų sriuba
Žirnių sriuba
Komentarai:
1
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Svogūnai,
2 vienetai -
Česnakas,
2 skiltelės -
Daržovės,
500 gramų -
Lauro lapai,
1 vienetas -
Gvazdikėliai,
1 vienetas -
Juodieji pipirai, grūdeliai,
1 arbatinis šaukštelis -
Kvapieji pipirai,
1 vienetas -
Druska, priskoninė,
1 arbatinis šaukštelis - Žalumynai
-
Sviestas,
2 valgomieji šaukštai -
Kvietiniai miltai,
2 valgomieji šaukštai -
Žirniai, šaldyti,
300 gramų -
Grietinė,
4 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Nuluptus svogūnus ir česnaką supjaustyti kubeliais. Nuvalytas ir nuplautas daržoves supjaustyti mažais gabaliukais. Viską suberti į puodą (su žaluminais ir prieskoniais) ir pavirti 1 l vandens.
Nuovirą perkošti, o daržoves su šlakeliu skyščio pertrinti per sietelį ir vėl sukrėsti į nuovirą.
Keptuvėje įkaitinti sviestą, pakepinti miltus, išmaišyti ir supilti nuovirą. Sriubą užvirinti ir pasūdyti.
Žirnelius nulieti šaltu vandeniu, suberti į sriubą ir virti ant silpnos ugnies, kol suminkštės. Prieš patiekiant sriubą pagardinti grietine ir prieskoniais.
Reklama:
Komentarai (1)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...