Gerai išmirkytus žirnius suberti į puodą, užpilti vandens, kad apsemtų, ir virti ant lengvos ugnies, kol žirniai suminkštės. Po to maišant suberti miltus, pavirinti, įberti druskos.
Išvirtą košę sukrėsti į dubenį, užpilti smulkiai supjaustytais paspirgintais lašinukais arba grietine.
Prie žirnių košės paduodama pasukų, rūgusio ar šviežio pieno, saldžios, grietinėlės. Žirnių košė seniau buvo valgoma pusryčiams.
Žirnių košė
INGREDIENTAI:
0.5 litro | žirniai (džiovinti) |
50 gramų | kiaulienos lašiniai (ar grietinės) |
1 valgomasis šaukštas | kvietiniai miltai |
šiek tiek | druska |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Populiariausi receptai šią savaitę
- Morkų košė su obuoliais
- Karamelinė košė
- Lęšių ir ryžių pikantiška košė
- Bulvių košė su sūriu
- Perlinės kruopos su grybais ir daržovėmis
- Skani avižinė košė
- Manų košė su obuoliais ir razinomis
- Avižinė košė su mėlynėmis
- Makaroniada
- Bulvių košė
- Grikiai su vištiena
- Grikių desertiniai pusryčiai
- Ryžių košė su vaisiais
- Arvydo miežinė košė su razinomis "Gintarėliai"
- Grikių rizotas
- Smaližių avižinė košė
- Manų košės kukuliai
- Bulvių košės kamuoliukai su krevetėmis ir sūriu
- Perlinių kruopų košė su spirgučiais
- Moliūgų košė su medumi
Žirnių košė
Komentarai:
5
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
-
Žirniai, džiovinti,
0.5 litro -
Kiaulienos lašiniai, ar grietinės,
50 gramų -
Kvietiniai miltai,
1 valgomasis šaukštas - Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Gerai išmirkytus žirnius suberti į puodą, užpilti vandens, kad apsemtų, ir virti ant lengvos ugnies, kol žirniai suminkštės. Po to maišant suberti miltus, pavirinti, įberti druskos.
Išvirtą košę sukrėsti į dubenį, užpilti smulkiai supjaustytais paspirgintais lašinukais arba grietine.
Prie žirnių košės paduodama pasukų, rūgusio ar šviežio pieno, saldžios, grietinėlės. Žirnių košė seniau buvo valgoma pusryčiams.
Reklama:
Komentarai (5)
-
(anonimas)
2009-07-26 16:09
:DD niam niam
-
(anonimas)
2009-07-04 15:39
:ok:
-
(anonimas)
2009-05-20 18:05
%-) :super:
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...