10 kilogramų | grybai |
300 gramų | druska |
10 vienetų | juodieji pipirai |
6 vienetai | lauro lapų (lapai) |
3 valgomieji šaukštai | cukrus |
šiek tiek | krapai |
400 gramų | acto |
Lepšės ir raudonikiai prieš marinavimą nuplikomi verdančiu vandeniu, kuriame palaikomi 5—10 minučių, o po to išplaunami šaltu vandeniu. Taip darant, marinatas nepajuodija. Voveraitės ir ūmėdės prieš marinavimą verdamos 25 minutes, išpilamos į kiaurasamtį, perpilamos šaltu vandeniu. Po to jos sudedamos į puodą, užpilamos vandeniu su actu, įberiama druskos ir užvirinama antrą kartą.
Marinatui namų sąlygomis kilogramui šviežių grybų imama pusė stiklinės vandens, šaukštas druskos (30 g), apie pusė stiklinės 8—9% acto, lauro lapelis, kvapiųjų pipirų, gvazdikėlių, krapų, petražolių, šaukštelis ar du cukraus (pagal skonį).
Grybai marinate verdami 10—25 minutes. Grybai laikomi išvirę, kai pradeda leistis į dugną, o skystimas pasidaro skaidrus. Grybai atvėsinami, išdėliojami į puslitrinius, litrinius stiklainius, užpilami tuo pačiu atšaldytu marinatu ir uždaromi dangteliais arba užrišami pergamentiniu popieriumi.
Norint apsaugoti marinuotus grybus nuo pelėjimo ir rūgimo, jų paviršius užpilamas aliejumi arba avienos riebalais.
Grybus marinuojant, į marinatą beriama daugiau ar mažiau cukraus. Toks marinavimo būdas, kai beriama daugiau cukraus, vadinamas saldžiuoju.
Jeigu grybų neketinate pervirti, nuvalytus sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu, pasūdykite ir virkite. Nugraibykite putas, grybus dažnai pamaišykite. Kai nebeliks tamsių putų sudėkite pipirus, lauro lapelius, cukrų ir dar pavirkite. Kai grybai nusės į dugną, o marinatas pasidarys skaidrus, sudėkite krapus ir įpilkite actą ir pakaitinkite kol užvirs. Grybus supilstykite į nedidelius iškaitintus stiklainius ir tuoj pat hermetiškai uždarykite.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Rauginti agurkai žiemai
- Sūdyti pomidorai
- Rūgštynės žiemai
- Konservuoti baravykai
- Baklažanų salotos
- Marinuoti kopūstai su daržovėmis
- Sūdytos žaliuokės
- Konservuoti aštrūs baklažanai
- Vasara stiklainyje
- Marinuotos paprikos
- Paprikia su medum
- Kiauliena drebučiuose
- Konservuoti burokėliai
- Saldžiarūgštis padažas žiemai
- Konservuoti aguročiai
- Pomidorai savo sultyse
- Agurkų mišrainė
- Aštrios krevetės grilyje
- Svarainiai cukruje
- Marinuoti kiaušiniai
Žiemai marinuoti grybai
- Paruošimo laikas:
-
Grybai,
10 kilogramų -
Druska,
300 gramų -
Juodieji pipirai,
10 vienetų -
Lauro lapai, lapai,
6 vienetai -
Cukrus,
3 valgomieji šaukštai - Krapai
-
Actas,
400 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Marinavimui labiausiai tinka baravykai, lepšės, raudonikiai, kazlėkai, ruduokės, kelmučiai, voveraitės, pievagrybiai ir kt. Parenkami sveiki, tvirti grybai. Jų koteliai nupjaunami ir gali būti marinuojami kartu su kepurėlėmis ar atskirai. Kiekviena grybų rūšis rekomenduojama marinuoti atskirai.
Lepšės ir raudonikiai prieš marinavimą nuplikomi verdančiu vandeniu, kuriame palaikomi 5—10 minučių, o po to išplaunami šaltu vandeniu. Taip darant, marinatas nepajuodija. Voveraitės ir ūmėdės prieš marinavimą verdamos 25 minutes, išpilamos į kiaurasamtį, perpilamos šaltu vandeniu. Po to jos sudedamos į puodą, užpilamos vandeniu su actu, įberiama druskos ir užvirinama antrą kartą.
Marinatui namų sąlygomis kilogramui šviežių grybų imama pusė stiklinės vandens, šaukštas druskos (30 g), apie pusė stiklinės 8—9% acto, lauro lapelis, kvapiųjų pipirų, gvazdikėlių, krapų, petražolių, šaukštelis ar du cukraus (pagal skonį).
Grybai marinate verdami 10—25 minutes. Grybai laikomi išvirę, kai pradeda leistis į dugną, o skystimas pasidaro skaidrus. Grybai atvėsinami, išdėliojami į puslitrinius, litrinius stiklainius, užpilami tuo pačiu atšaldytu marinatu ir uždaromi dangteliais arba užrišami pergamentiniu popieriumi.
Norint apsaugoti marinuotus grybus nuo pelėjimo ir rūgimo, jų paviršius užpilamas aliejumi arba avienos riebalais.
Grybus marinuojant, į marinatą beriama daugiau ar mažiau cukraus. Toks marinavimo būdas, kai beriama daugiau cukraus, vadinamas saldžiuoju.
Jeigu grybų neketinate pervirti, nuvalytus sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu, pasūdykite ir virkite. Nugraibykite putas, grybus dažnai pamaišykite. Kai nebeliks tamsių putų sudėkite pipirus, lauro lapelius, cukrų ir dar pavirkite. Kai grybai nusės į dugną, o marinatas pasidarys skaidrus, sudėkite krapus ir įpilkite actą ir pakaitinkite kol užvirs. Grybus supilstykite į nedidelius iškaitintus stiklainius ir tuoj pat hermetiškai uždarykite.
Komentarai (5)
-
alionka
2012-10-16 20:52
Labai geras receptas butinai isbandysiu :super: