Žemuogių uogienė
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
1 kilogramas žemuogės
1 kilogramas cukrus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Žemuogės perrenkamos, nuplaunamos, užberiamos cukrumi ir laikomos, kad atsirastų sulčių. Kitą dieną uogos ir sultys supilamos į puodą, ir uogienė verdama, graibant putas, apie 25—30 min., t. y. kol uogos pasidaro permatomos, o sirupas sutirštėja. Išvirta uogienė supilstoma į kaitintus stiklainius ir hermetiškai uždaroma.

Populiariausi receptai šią savaitę

Žemuogių uogienė

Komentarai: 9
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Žemuogės perrenkamos, nuplaunamos, užberiamos cukrumi ir laikomos, kad atsirastų sulčių. Kitą dieną uogos ir sultys supilamos į puodą, ir uogienė verdama, graibant putas, apie 25—30 min., t. y. kol uogos pasidaro permatomos, o sirupas sutirštėja. Išvirta uogienė supilstoma į kaitintus stiklainius ir hermetiškai uždaroma.

Reklama:

Komentarai (9)


  • as esu as 2014-06-19 05:43

    nereikėjo ten virti:-@


  • mamyte 2011-07-31 21:02

    ash kiekvienais metais darau zemuogiu uogene...jos virt nereikia ....zemuoges tokiom proporcijom 1:1 su cukrum sutrinamos ir stiklainiuose gerai uzsuktuose ,shaldytuve stovi visa ziema....jokiu budu negalima trinti uogu metaliniais irankiais...tik mediniais.kad nebutu jokios reakcijos ir uogos negestu...


  • odeta 2011-07-29 22:01

    nu daugiau tokios klaidos nebedarysiu,geriau zemuoges jau saldyti... :-( viriau uogiena,apkarto....


  • Aiste 2009-06-28 02:23

    vat ir stebiuosi, kodel nera nuplikymo parasyta, kad nesigautu karti.


  • edita 2009-03-07 14:54

    man gavosi karti uogienė :fuu:


Daugiau receptų