Žemaičių blynai su varške
AUTORIUS:
Svetlana
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
6 vienetai bulvių
3 vienetai kiaušiniai
4 valgomieji šaukštai miltai
3 žiupsneliai druska
4 valgomieji šaukštai džiūvėsėliai
300 gramų varškė
100 mililitrų aliejaus
50 gramų grietinė
50 gramų sviestas
1 žiupsnelis mairūnas
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Bulves išvirti su lupenomis, nulupti, sumalti, įmušti 2 kiaušinius, įberti druskos, miltus ir gerai išminkyti tešlą. Įdarui sumaišyti varškę, vieną kiaušinį, mairūną ir druskos pagal skonį. Iš bulvių tešlos darytis paplotėlius, įdėti šaukštą varškės įdaro, suformuoti ovalius žemaičių blynus ir apvolioti juos džiūvėsėliuose. Kepti aliejuje ant nestiprios ugnies, kol gražiai apskrus. Padažui pakaitinti grietinę ir sviestą, paskaninti druska.

Populiariausi receptai šią savaitę

Žemaičių blynai su varške

Komentarai: 2
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 6
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Bulves išvirti su lupenomis, nulupti, sumalti, įmušti 2 kiaušinius, įberti druskos, miltus ir gerai išminkyti tešlą. Įdarui sumaišyti varškę, vieną kiaušinį, mairūną ir druskos pagal skonį. Iš bulvių tešlos darytis paplotėlius, įdėti šaukštą varškės įdaro, suformuoti ovalius žemaičių blynus ir apvolioti juos džiūvėsėliuose. Kepti aliejuje ant nestiprios ugnies, kol gražiai apskrus. Padažui pakaitinti grietinę ir sviestą, paskaninti druska.

Receptą atsiuntė Svetlana
Reklama:

Komentarai (2)


Daugiau receptų