200 gramų | mėsa (virta) |
2 valgomieji šaukštai | taukai (kiaulių) |
1 vienetas | svogūnai |
1 kilogramas | bulvių (virtos) |
2 valgomieji šaukštai | sviestas |
8 valgomieji šaukštai | kvietiniai miltai (ar krakmolas) |
1 vienetas | kiaušiniai |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | juodieji pipirai |
Valgyti su sviestu arba grietine ir gėrimu.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Grilyje keptos bulvės
- Vėdarai su cukinijomis
- Pica su bulvėmis ir kumpiu
- Bulvių apkepas
- Bulvės įdarytos faršu
- Bulviniai zrazai su grybų įdaru
- Bulviniai blynai su lašiša
- Apkeptos bulvės su sūriu
- Blynai su moliūgais
- Itališkai pagamintos bulvės
- Bulvių kukuliai
- Kugelis kaimiškai
- Bulvinės bandelės
- Bulviniai blynukai
- Bulviniai blynai su mėsa
- Cukinijų ir bulvių apkepas
- Įdarytos bulvės
- Studentiškas bulvių plokštainis
- Bulvių ir cukinijų pyragas
- Cepelinai su mėsa
Žemaičių blynai
- Paruošimo laikas:
-
Mėsa, virta,
200 gramų -
Taukai (kiaulių),
2 valgomieji šaukštai -
Svogūnai,
1 vienetas -
Bulvės, virtos,
1 kilogramas -
Sviestas,
2 valgomieji šaukštai -
Kvietiniai miltai, ar krakmolas,
8 valgomieji šaukštai -
Kiaušiniai,
1 vienetas - Druska
- Juodieji pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Virtas šaltas bulves nulupkite ir sumalkite mėsmale, įmuškite kiaušinį, suberkite pusę miltų, pasūdykite ir išminkykite. Sumalkite virtą mėsą, pridėkite pakepinto svogūno, pipirų, druskos ir sumaišykite. Iš bulvinės tešlos darykite paplotėlius, įdėkite paruoštos mėsos, užlenkite ir suformuokite ovalius blynelius. Pavoliokite likusiuose miltuose ir kepkite riebaluose ant mažos ugnies, kol gražiai apskrus.
Valgyti su sviestu arba grietine ir gėrimu.
Komentarai (179)
-
rimantas
2018-11-21 14:41
labai skanu
-
faustina
2017-01-20 16:54
Atrodo gardziai bet skonis dar geresnis
-
aukse
2016-10-05 08:09
Labai skanus blynai
-
giedre
2016-06-20 13:48
Super
-
Sigita
2016-01-31 13:07
Tomato skanu
-
Jolanta
2015-11-22 18:27
As vietoj miltu dedu krakmolo, be taip limpa prie ranku.
-
Vaida
2015-04-15 15:53
As kepiau orkaitei ir zemaiciu blynus pavoliojau dziuvesiuose, puikiai gavosi! Svarbiausiai, kad neperiebu:)
-
juste
2015-02-25 15:39
greitai paruosima ir labai skanu
-
pavel
2015-01-10 14:41
labei liangva darit man pirma karta kai padariou man buvo 14miatu)))
-
onutė
2014-11-25 14:34
labai skanu