Žemaičių blynai
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
INGREDIENTAI:
200 gramų mėsa (virta)
2 valgomieji šaukštai taukai (kiaulių)
1 vienetas svogūnai
1 kilogramas bulvių (virtos)
2 valgomieji šaukštai sviestas
8 valgomieji šaukštai kvietiniai miltai (ar krakmolas)
1 vienetas kiaušiniai
šiek tiek druska
šiek tiek juodieji pipirai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Virtas šaltas bulves nulupkite ir sumalkite mėsmale, įmuškite kiaušinį, suberkite pusę miltų, pasūdykite ir išminkykite. Sumalkite virtą mėsą, pridėkite pakepinto svogūno, pipirų, druskos ir sumaišykite. Iš bulvinės tešlos darykite paplotėlius, įdėkite paruoštos mėsos, užlenkite ir suformuokite ovalius blynelius. Pavoliokite likusiuose miltuose ir kepkite riebaluose ant mažos ugnies, kol gražiai apskrus.
Valgyti su sviestu arba grietine ir gėrimu.

Populiariausi receptai šią savaitę

Žemaičių blynai

Komentarai: 179
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Virtas šaltas bulves nulupkite ir sumalkite mėsmale, įmuškite kiaušinį, suberkite pusę miltų, pasūdykite ir išminkykite. Sumalkite virtą mėsą, pridėkite pakepinto svogūno, pipirų, druskos ir sumaišykite. Iš bulvinės tešlos darykite paplotėlius, įdėkite paruoštos mėsos, užlenkite ir suformuokite ovalius blynelius. Pavoliokite likusiuose miltuose ir kepkite riebaluose ant mažos ugnies, kol gražiai apskrus.
Valgyti su sviestu arba grietine ir gėrimu.

Reklama:

Komentarai (179)


  • rimantas 2018-11-21 14:41

    labai skanu


  • faustina 2017-01-20 16:54

    Atrodo gardziai bet skonis dar geresnis


  • aukse 2016-10-05 08:09

    Labai skanus blynai


  • giedre 2016-06-20 13:48

    Super


  • Sigita 2016-01-31 13:07

    Tomato skanu


  • Jolanta 2015-11-22 18:27

    As vietoj miltu dedu krakmolo, be taip limpa prie ranku.


  • Vaida 2015-04-15 15:53

    As kepiau orkaitei ir zemaiciu blynus pavoliojau dziuvesiuose, puikiai gavosi! Svarbiausiai, kad neperiebu:)


  • juste 2015-02-25 15:39

    greitai paruosima ir labai skanu


  • pavel 2015-01-10 14:41

    labei liangva darit man pirma karta kai padariou man buvo 14miatu)))


  • onutė 2014-11-25 14:34

    labai skanu


Daugiau receptų