Bulves gerai nuplauti ir išvirti su lupenomis.
Atvėsinti, nulupti, sumalti su mėsmale.
Įmuškite kiaušinį, įberkite krakmolą, pasūdykite ir išminkykite.
Iš maltų bulvių tešlos padarykite paplotėlius, dėkite šaukštą mėsos įdaro, užlenkite kraštus ir suformuokite pailgą blynelį. Lėkštėje sumaišykite šaukštą miltų ir du šaukštus džiūvėsėlių, apvoliokite mišinyje blynelius ir kepkite keptuvėje ant vidutinės ugnies, kol gražiai apskrus. Patiekite su liesu jogurtu ar grietine.
Žemaičių blynai
Porcijų skaičius:
12
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
0.7 kilogramo | bulvių |
1 vienetas | kiaušiniai |
3 valgomieji šaukštai | krakmolas |
300 gramų | mėsa (malta, virta) |
300 gramų | džiūvėsėliai |
10 gramų | druska |
10 gramų | prieskoniai (mėsai) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Populiariausi receptai šią savaitę
- Bulviniai blyneliai su pagardu
- Bulviniai blynai su sūriu
- Žemaičių blynai
- Bulvių kotletai su porais
- Studentiškas bulvių plokštainis
- Varškėčiai su bulvėmis
- Bulviniai blynai su sezamais
- Bulviniai blynai su dešrelėmis
- Bulviniai blynukai
- Bulviniai blynai su krabų lazdelėmis
- Bulviniai blynai
- Bulviniai blynai su moliūgais
- Bulvių, pupelių ir grybų paplotėliai
- Žemaičių blynai su spirgučiais
- Bulvinė pica
- Bulviniai blynai su morkomis
- Bulvių „Pampuškos“
- Dvejopai tarkuoti bulviniai blynai
- Blyninės picos iš bulvių
- Čekiški bulviniai blynai
Žemaičių blynai
Komentarai:
4
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 12
-
Bulvės,
7/10 kilogramo -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Krakmolas,
3 valgomieji šaukštai -
Mėsa, malta, virta,
300 gramų -
Džiūvėsėliai,
300 gramų -
Druska,
10 gramų -
Prieskoniai, mėsai,
10 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Bulves gerai nuplauti ir išvirti su lupenomis.
Atvėsinti, nulupti, sumalti su mėsmale.
Įmuškite kiaušinį, įberkite krakmolą, pasūdykite ir išminkykite.
Iš maltų bulvių tešlos padarykite paplotėlius, dėkite šaukštą mėsos įdaro, užlenkite kraštus ir suformuokite pailgą blynelį. Lėkštėje sumaišykite šaukštą miltų ir du šaukštus džiūvėsėlių, apvoliokite mišinyje blynelius ir kepkite keptuvėje ant vidutinės ugnies, kol gražiai apskrus. Patiekite su liesu jogurtu ar grietine.
Reklama:
Komentarai (4)
-
kristina
2017-01-22 19:48
Labai noriu blinu
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...