Žalumynų indeliai su krevetėmis
AUTORIUS:
INGREDIENTAI:
šiek tiek juodieji pipirai (indeliams, šviežiai malti)
5 lašai tabasko padažas (padažui)
šiek tiek druska (indeliams)
3 valgomieji šaukštai kečupas (padažui)
1 sauja žalumynų (indeliams, bazilika, petražolės, krapai ir t.t.)
1 vienetas kiaušiniai (indeliams)
400 gramų varškė (indeliams, 10 proc. riebumo)
200 gramų sūris (indeliams, nebrandintas su žalumynais)
150 gramų mascarpone sūris (indeliams)
šiek tiek druska (indeliams)
šiek tiek juodieji pipirai (indeliams, šviežiai malti)
5 valgomieji šaukštai pienas (indeliams)
šiek tiek aliejaus (indeliams, formelėms patepti)
1 skiltelė česnakas (padažui)
300 gramų jogurtas (padažui, natūralus, riebesnis)
3 valgomieji šaukštai želatina (indeliams)
3 valgomieji šaukštai konjakas
48 vienetai krevetės be kevalo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Želatiną pamerkti šaltame vandenyje, kad suminkštėtų.
Žalumynus nuplauti, nusausinti, nuo stiebelių nuskabyti lapelius, juos sukapoti.
Sumaišyti kiaušinio baltymą, varškę, nebrandintą sūrį su žalumynais ir mascarpone sūriu.
Įmaišyti žalumynus, viską paskaninti druska, pipirais.
Želatiną ištirpinti karštame piene, į ją įmaišyti varškės masę. Sudėlioti į formeles (skirtas šaldymui) ir maždaug 2 val. palikti šaldytuve, kol masė sukietės.
Tuo tarpu paruošti padažą.
Česnako skiltelę nulupti ir sugrūsti grūstuvėlyje arba smulkiai sukapoti. Sumaišyti su jogurtu ir pomidorų kečupu, paskaninti tabasku, pipirais, konjaku, pasūdyti.
Iš formelių išimame varškės masę. Aplink apdėliojame krevetėmis. Padažą patiekite šalia arba užpilkite. Skanaus :)

Populiariausi receptai šią savaitę

Žalumynų indeliai su krevetėmis

Komentarai: 2
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Želatiną pamerkti šaltame vandenyje, kad suminkštėtų.
Žalumynus nuplauti, nusausinti, nuo stiebelių nuskabyti lapelius, juos sukapoti.
Sumaišyti kiaušinio baltymą, varškę, nebrandintą sūrį su žalumynais ir mascarpone sūriu.
Įmaišyti žalumynus, viską paskaninti druska, pipirais.
Želatiną ištirpinti karštame piene, į ją įmaišyti varškės masę. Sudėlioti į formeles (skirtas šaldymui) ir maždaug 2 val. palikti šaldytuve, kol masė sukietės.
Tuo tarpu paruošti padažą.
Česnako skiltelę nulupti ir sugrūsti grūstuvėlyje arba smulkiai sukapoti. Sumaišyti su jogurtu ir pomidorų kečupu, paskaninti tabasku, pipirais, konjaku, pasūdyti.
Iš formelių išimame varškės masę. Aplink apdėliojame krevetėmis. Padažą patiekite šalia arba užpilkite. Skanaus :)

Reklama:

Komentarai (2)


Daugiau receptų