Sviestą ištirpiname. Dubenyje gerai išmaišome visus sausus ingredientus: miltus, cukrų, matchos miltelius, kepimo miltelius, druską. Į šį miltų mišinį įmušame kiaušinį, supilame pieną ir pravėsusį lydytą sviestą. Viską išmaišome iki vientisos masės. Tešlą lygiomis dalimis išdėliojame į 12 popierinių keksiukų formelių ir 25 min pašauname į orkaitę, įkaitintą iki 175 °C temp. . Glaisto galima nedaryti, tačiau man reikėjo spalvų spalvotam gimtadieniui. Tad visus glaisto ingridientus ištrinti, išsukti. Geriausia naudotis virtuves kombainais ir pan. prietaisais gaminant šį glaistą. Glaistą užtepti ant keksiukų, jiems atvėsus. papuošti spalvotais saldainukais.
Skanaus!
Žaliosios arbatos keksiukai
Porcijų skaičius:
12
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
200 gramų | miltai | |
4 valgomieji šaukštai | cukrus | |
1 valgomasis šaukštas | arbatos (žalioji (matcha milteliai)) | |
1.5 arbatinio šaukštelio | kepimo milteliai | |
šiek tiek | druska | |
75 gramai | sviestas | |
1 valgomasis šaukštas | kiaušiniai | |
250 mililitrų | pienas | |
Glajui: | ||
250 gramų | sūris (Philadelphia, tepamo) | |
125 gramai | sviestas | |
500 gramų | cukraus pudra | |
2 arbatiniai šaukšteliai | vanilė ((esencija)) | |
1 lašas | valgomieji dažai ((geltoni)) | |
šiek tiek | saldainiai (spalvoti) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Populiariausi receptai šią savaitę
- Paprastas skanių spurgų receptas
- Velykiniai lizdeliai
- Keksiukai su spanguolėmis
- Pyragėliai su daržovėmis, vištiena ir sūriu
- Prancūziški rageliai su migdolais
- Juodojo šokolado keksiukai su šokoladiniu įdaru ir šokoladinėmis kepurėlėmis
- Mielinė bulka su razinomis
- Pyragaičiai "Aebleskiver" su bananų įdaru
- Pyragėliai einant į svečius
- Mielinės tešlos pyragėliai su obuoliais
- Želiniai pyragėliai
- Kamelijos skanėstas
- Pyragėliai su grybais ir mėsa
- Obuolių pyragaičiai
- Plikyti sausainiai su kremu
- Evos šokoladiniai keksiukai
- Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su vyšnių įdaru
- Moldovos pyragaičiai su kopūstais VERZERE
- Žaismingi keksiukai
- Keksiukai su kakava
Žaliosios arbatos keksiukai
Komentarai:
1
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 12
-
Miltai,
200 gramų -
Cukrus,
4 valgomieji šaukštai -
Arbata, žalioji (matcha milteliai),
1 valgomasis šaukštas -
Kepimo milteliai,
1.5 arbatinio šaukštelio - Druska
-
Sviestas,
75 gramai -
Kiaušiniai,
1 valgomasis šaukštas -
Pienas,
250 mililitrų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Sūris, Philadelphia, tepamo,
250 gramų -
Sviestas,
125 gramai -
Cukraus pudra,
500 gramų -
Vanilė, (esencija),
2 arbatiniai šaukšteliai -
Valgomieji dažai, (geltoni),
1 lašas - Saldainiai, spalvoti
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Sviestą ištirpiname. Dubenyje gerai išmaišome visus sausus ingredientus: miltus, cukrų, matchos miltelius, kepimo miltelius, druską. Į šį miltų mišinį įmušame kiaušinį, supilame pieną ir pravėsusį lydytą sviestą. Viską išmaišome iki vientisos masės. Tešlą lygiomis dalimis išdėliojame į 12 popierinių keksiukų formelių ir 25 min pašauname į orkaitę, įkaitintą iki 175 °C temp. . Glaisto galima nedaryti, tačiau man reikėjo spalvų spalvotam gimtadieniui. Tad visus glaisto ingridientus ištrinti, išsukti. Geriausia naudotis virtuves kombainais ir pan. prietaisais gaminant šį glaistą. Glaistą užtepti ant keksiukų, jiems atvėsus. papuošti spalvotais saldainukais.
Skanaus!
Reklama:
Komentarai (1)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...