Miltus sumaišyti su druska ir persijoti į dubenį. Suberti cukrų, sudėti gabalėliais pjaustytą sviestą, sukrėsti grietinę, kiaušinių trynius, supilti vyną ir išminkyti tešlą. Iš jos padaryti rutulį ir palikti 20 min. Pastovėjusią tešlą plonai iškočioti, tada mažesne ir didesne stikline išspausti skrituliukus. Aštriu peiliu įpjauti kraštus, tada mažesnius dėti ant didesnių ir suspausti per vidurį, kad suliptų. Žagarėlius virti įkaitintame aliejuje, kol gražiai paruduos. Tada išgriebti kiaurasamčiu, nuvarvinti, atvėsinti ir apibarstyti milteliniu cukrumi.
Skanaus!
Žagarėliai “Gėlytės”
Porcijų skaičius:
12
Paruošimo laikas:
Apie 30 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
400 gramų | miltai |
60 gramų | sviestas |
150 gramų | vynas (sausas, baltas) |
150 gramų | grietinė |
150 gramų | cukrus |
šiek tiek | druska (smulki) |
3 vienetai | kiaušiniai ( tryniai) |
1 litras | aliejaus ((virimui)) |
šiek tiek | cukraus pudra |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
Populiariausi receptai šią savaitę
- Orandžiniai keksiukai
- Redos sausainiai
- Sausainiai „Cappuccino“
- Sausainiai su cukraus glazūra
- Imbieriniai sausainukai
- Florentinai
- Paprastuoliai sausainukai
- Šokoladiniai biskvitai
- Grybukai
- Naminiai riestainiukai
- „Paršiukai“
- Migdolų nuga
- Traškieji sausainiukai
- Kalėdiniai sausainiai
- Austriški kalėdiniai sausainukai
- Sausainiai „Mano meilei“
- Avižų ir kokosų juostelės
- Paprasti sausainukai
- Kalėdiniai meduoliai
- Trapios tešlos sausainiai
Žagarėliai “Gėlytės”
Komentarai:
1
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 12
-
Miltai,
400 gramų -
Sviestas,
60 gramų -
Vynas, sausas, baltas,
150 gramų -
Grietinė,
150 gramų -
Cukrus,
150 gramų - Druska, smulki
-
Kiaušiniai, tryniai,
3 vienetai -
Aliejus, (virimui),
1 litras - Cukraus pudra
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Miltus sumaišyti su druska ir persijoti į dubenį. Suberti cukrų, sudėti gabalėliais pjaustytą sviestą, sukrėsti grietinę, kiaušinių trynius, supilti vyną ir išminkyti tešlą. Iš jos padaryti rutulį ir palikti 20 min. Pastovėjusią tešlą plonai iškočioti, tada mažesne ir didesne stikline išspausti skrituliukus. Aštriu peiliu įpjauti kraštus, tada mažesnius dėti ant didesnių ir suspausti per vidurį, kad suliptų. Žagarėlius virti įkaitintame aliejuje, kol gražiai paruduos. Tada išgriebti kiaurasamčiu, nuvarvinti, atvėsinti ir apibarstyti milteliniu cukrumi.
Skanaus!
Reklama:
Komentarai (1)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...