650 gramų | kvietiniai miltai |
4 vienetai | kiaušiniai (tryniai) |
0.5 stiklinės | grietinė |
100 gramų | cukraus pudra |
šiek tiek | vanilinas |
šiek tiek | acto |
1 litras | aliejaus |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Traškieji sausainiukai
- Labai šokoladiniai amerikietiški sausainiai
- Morkų sausainiai
- Sausainiai "Smėlio juostos"
- Bananiniai sausainiai
- Sausainiai su migdolais
- Sausainiai su džiovintais ananasais
- Reino sausainiai
- Sausainiai su sėklomis “Sveikuoliai”
- Avižų ir kokosų juostelės
- Kalėdinės dėžutės
- Švilpukai
- Sausainiai
- Šokoladiniai sausainiai
- Sausainiai "paršiukai"
- Meduolis baltarusiškai
- Varškės sausainiai
- Dideli Guliverio pirštai
- Melomakarona - graikiškoms Kalėdoms
- Citrininiai sausainiai
Žagarėliai
- Paruošimo laikas:
-
Kvietiniai miltai,
650 gramų -
Kiaušiniai, tryniai,
4 vienetai -
Grietinė,
0.5 stiklinės -
Cukraus pudra,
100 gramų - Vanilinas
- Actas
-
Aliejus,
1 litras - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Ant medinės lentos pabertuose miltuose įspaudžiama duobutė, į ją įmušami kiaušinių tryniai, įlašinama acto. Verčiant miltus peiliu nuo kraštų į vidurį, ant jų pilama grietinė. Tešla minkoma, kol pasidaro vienalytė — panaši į plasteliną. Tada pabarstoma miltais ir mušama kočėlu, kol jos paviršiuje atsiranda pūslelių. Iškočiojamas labai plonas lakštas ir supjaustomas 2x10 cm juostelėmis, kurios per vidurį įpjaunamos ir perneriamos. Žagarėliai verdami gerai įkaitintame aliejuje. Iš puodo išgriebiami kiaurasamčiu ir dedami ant popierinių servetėlių, kad šios sugertų aliejų. (Verdami žagarėliai labai išsipučia, todėl iš karto daug jų į puodą dėti negalima.) Sausi žagarėliai apsijojami cukraus pudra, sumaišyta su vaniliniu.
Komentarai (12)
-
(anonimas)
2010-03-02 17:06
:bravo: :super2: %-)
-
samanta
2010-02-06 08:34
neskanus patikekit! :bloga:
-
seimininke
2010-01-12 14:41
labai skanu
-
Giedre
2009-12-29 15:38
Jie lbj yra skanus einu gaminti
:-) :super2:
-
paula
2009-06-04 09:46
:super: geras :parselis: :pabuciuotas:
-
ragautoja
2009-03-14 14:43
:parselis: :bucinys:
-
ragautoja
2009-03-14 14:43
bus labai skanu einu gaminti :P :super: :-D :-)
-
(anonimas)
2009-02-26 14:23
%-) :bloga: