
Tešlai: | ||
500 gramų | miltai (kvietiniai) | |
200 gramų | sviestas | |
200 gramų | grietinė ( 30 % riebumo) | |
1 žiupsnelis | druska | |
1 | kiaušiniai ((trynys)) | |
4 valgomieji šaukštai | cukrus | |
Kepimui: | ||
10 gramų | sviestas (skardai patepti ) | |
Pabarstymui: | ||
10 gramų | cukraus pudra | |
Įdarui: | ||
500 gramų | varškė | |
150 gramų | cukrus | |
16 gramų | vanilinis cukrus | |
šiek tiek | druska |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Šlapias pyragas
-
Apelsininis pyragas su migdolais
-
Šokoladinis pyragas
-
Purus obuolių pyragas
-
Pyragas su persikais ir pudingu
-
Dangiškas pyragas su Spelta
-
Braškių pyragas
-
Gardusis Beatos draugės Vilmos trupininis obuolių ir varškės pyragas
-
Obuolių pyragas
-
Slyvų pyragas
-
Burokėlių pyragas
-
Juodųjų serbentų pyragas su varške
-
Kisieliaus keksas
-
Gardusis Kuršėnų vyniotinis
-
Citrininis pyragas
-
Mėlynas raudongūžių kopūstų pyragas
-
Sūrio ir svogūnų pyragas
-
Aguonų-migdolų pyragas
-
"Amerikietiškas" obuolių pyragas
-
Kuršėnietiškas "Čik Čaki"
Ypatingas varškės pyragas

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Miltai, kvietiniai,
500 gramų -
Sviestas,
200 gramų -
Grietinė, 30 % riebumo,
200 gramų -
Druska,
1 žiupsnelis -
Kiaušiniai, (trynys),
1 -
Cukrus,
4 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Sviestas, skardai patepti ,
10 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Cukraus pudra,
10 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Varškė,
500 gramų -
Cukrus,
150 gramų -
Vanilinis cukrus,
16 gramų - Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Sviestą sutarkuokite ir sumaišykite su miltais. Tešlą trinkite tarp pirštų, kol pasidarys biri, sudėkite grietinę, įleiskite kiaušinio trynį, įberkite druskos ir cukraus. Gerai išminkykite. Palikite tešlą porai valandų šaldytuve.
Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Kiaušinių trynius dėkite į varškę, berkite cukrų, vanilinį cukrų, žiupsnelį druskos ir trinkite, kol neliks grūdelių ir varškės masė taps vientisa. Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite į varškės masę. Tešlą išimkite iš šaldytuvo. A
nt miltais pabarstyto stalo iškočiokite ploną blyną, didesnį nei jūsų kepimo forma. Kepimo formą ištepkite sviestu ir klokite į ją tešlos blyną taip, kad liktų ilgi nukarę kraštai.
Ant tešlos tolygiai pilkite varškės įdarą, užlankstykite tešlos kraštus ir šaukite pyragą į orkaitę 160°C temp. Kepkite 30-40 minučių.
Komentarai (3)
-
rimasius
2015-11-06 13:47
Pyrago padas nuotraukoj toks negrazus, zalia tesla atrodo
-
lota
2015-06-16 18:04
Receptas su klaida-įdare nera nurodyta kiausinių ir jų skaičiaus