Ypatinga kalifornietiška vištiena
AUTORIUS:
Čiop Čiop,
Paruošimo laikas: Apie 5 min
INGREDIENTAI:
1 stiklinė vynas (sausas, baltas)
2 kilogramai vištiena (arba vištos dalys)
1 vienetas česnakas
0.25 stiklinės džiovintas raudonėlis
šiek tiek pipirai (juodieji)
šiek tiek druska
0.5 stiklinės vynas (sausas, raudonas)
0.5 stiklinės alyvuogių aliejaus
1 skiltelė vaisiai (džiovinti: slyvos, abrikosai ar spanguolės)
0.5 stiklinės alyvuogių (žaliosios ispaniškos)
6 vienetai lauro lapų (lapai)
1 stiklinė melasa
0.25 stiklinės petražolės (smulkintos)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min
1. Paruošiame marinatą - sumaišome česnaką, raudonėlius, pipirus, druską, actą, aliejų, džiovintus vaisius, alyvuoges, kaparėlius su sultimis ir laurų lapelius.

2. Užmarinuojame vištieną ir palikome šaldytuve visą naktį.

3. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių.

4. Paruoštą vištieną dedame į kepimo indą, o ant viršaus uždedame marinato. Viską apšlakstome vynu, apibarstome ruduoju cukrumi.

5. Pašauname į orkaitę ir kepame nuo 30 min. iki 1 val. Kepdami vištieną vis palaistome susidariusiomis sultimis. Viščiukas bus iškepęs, kai mėsingiausiose vietose mėsa lengvai atsiskirs šakute, o sultys bus skaidrios.

6. Patiekime su Basmati ryžiais ar kuskusu.


Išmokime gaminti šį patiekalą Čiop Čiop kulinarijos kursuose arba vakarėlio metu! Daugiau informacijos: www.ciopciop.lt

Ypatinga kalifornietiška vištiena

Komentarai: 3
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

1. Paruošiame marinatą - sumaišome česnaką, raudonėlius, pipirus, druską, actą, aliejų, džiovintus vaisius, alyvuoges, kaparėlius su sultimis ir laurų lapelius.

2. Užmarinuojame vištieną ir palikome šaldytuve visą naktį.

3. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių.

4. Paruoštą vištieną dedame į kepimo indą, o ant viršaus uždedame marinato. Viską apšlakstome vynu, apibarstome ruduoju cukrumi.

5. Pašauname į orkaitę ir kepame nuo 30 min. iki 1 val. Kepdami vištieną vis palaistome susidariusiomis sultimis. Viščiukas bus iškepęs, kai mėsingiausiose vietose mėsa lengvai atsiskirs šakute, o sultys bus skaidrios.

6. Patiekime su Basmati ryžiais ar kuskusu.


Išmokime gaminti šį patiekalą Čiop Čiop kulinarijos kursuose arba vakarėlio metu! Daugiau informacijos: www.ciopciop.lt

Receptą atsiuntė Čiop Čiop
Reklama:

Komentarai (3)


Daugiau receptų

Kraunama daugiau...