5 valgomieji šaukštai | druska |
200 gramų | stinta |
Stintų ikrai labai skanūs, jei jas džiovinote ilgiau, būtinai paragaukite ikrų.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Žaliųjų citrinų ir guaca mole užkandis su fetos sūriu
- Skanėstas "Vitaminai"
- Įdaryti pomidorai šventiniam stalui
- Pusryčiai "Dopingas"
- Įdarytas pomidoras
- Traškus migdolų užkandis
- Vyniotinis iš ausų ir liežuvių
- Sumuštiniai su gorgonzola ir figomis
- Blyneliai su dešra ir sūriu
- Vėrinukai su kumpiu
- Burokėliai su silke ir karštomis bulvėmis
- Įdaryti kiaušiniai
- Traškus kiaulienos kepsnys, marinuotas su Ancho aitriosiomis paprikomis
- Olgos šventinė silkutė
- Silkė su svogunais marinate
- Vištiena drebučiuose
- Kepeninis paštetas su putpelių kiaušinukais
- Dešriukai
- Sočioji užkandėlė su silke
- Silkė su porais, salierais ir majonezu
Vytintos stintos
- Paruošimo laikas:
-
Druska,
5 valgomieji šaukštai -
Stinta,
200 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Šviežią stintą nuplaukite, bet neišdarinėkite. Dėkite į indą ir negailėdami druskos sluoksniuokite. Sluoksnis druskos, sluoksnis stintų. Indą uždenkite, palaikykite 5 val. Po to stintas nuplaukite ir sukabinkite per akį ant siūlo. Džiovinkite 4-7 dienas ir valgykite. Džiovinti žiemą galima prie radijatoriaus, o vasarą žuvis geriausia pakabinti gerai vėdinamoje patalpoje, kur nors ant skersvėjo. Jei džiovinate balkone - būtinai žuvis uždenkite marle, kad musės negalėtų pridėti kiaušinių. Džiovinkite ne ant saulės.
Stintų ikrai labai skanūs, jei jas džiovinote ilgiau, būtinai paragaukite ikrų.
Komentarai (7)
-
jaunislow'as
2010-02-17 16:44
As jau bandau :) tik manau kad druskos reikia zymiai daugiau ir stintas laikyti druskoje reikia siek tiek ilgiau pvz 4 paras ir uzslegtas!
-
diana
2010-01-25 12:24
super receptelis,greit isbandysiu,aciu