15 gramų | pipirai (kvapnieji) |
300 gramų | druska |
20 gramų | cukrus |
5 gramai | česnakas |
3.5 kilogramo | kiauliena (kumpis) |
3.5 kilogramo | jautiena |
3 kilogramai | kiaulienos lašiniai |
10 gramų | pipirai (juodieji) |
2 gramai | muskatas |
Sūdytas kiaulės plonas žarnas, prieš darydami dešreles, pamerkite vandenyje, vėliau perplaukite ir padžiaukite, kad nuvarvėtų vanduo. Tada perbraukite žarną medine balanėle, kad kuo mažiau liktų vandens.
Vytintos naminės dešrelės
- Paruošimo laikas:
-
Pipirai, kvapnieji,
15 gramų -
Druska,
300 gramų -
Cukrus,
20 gramų -
Česnakas,
5 gramai -
Kiauliena, kumpis,
3.5 kilogramo -
Jautiena,
3.5 kilogramo -
Kiaulienos lašiniai,
3 kilogramai -
Pipirai, juodieji,
10 gramų -
Muskatas,
2 gramai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gerai atvėsintą mėsą (nešaldytą) sumalkite aštria mėsai malti mašinėle. Kiaulienai malti sietelį imkite didesnėmis skylutėmis, jautienai - mažesnėmis. Lašinius supjaustykite 1 - 0,5 cm storio gabalėliais. Labai smulkiai sukapokite česnakus ir sumaišykite juos su druska. Visus ingredientus sudėkite į faršą ir lengvai permaišykite. Galite įdėti 3 gramus kalio salietros, tada dešrelės įgaus gražią spalvą ir maloniau kvepės. Negalima mėsos imti šlapiomis rankomis, reikia laikytis švaros. Paruoštą mėsą kimškite į žarnas, kas 10 - 15 cm. persukdami žarną, kad gautusi dešrelės. Užriškite pirmos ir paskutinės dešrelės galus ir pakabinkite ant kartelių vėsioje patalpoje. Dešreles galima virti ir valgyti iš karto, ar padžiovinti ilgesniam laikymui. Kas mėgsta - po savaitės galima parūkyti.
Sūdytas kiaulės plonas žarnas, prieš darydami dešreles, pamerkite vandenyje, vėliau perplaukite ir padžiaukite, kad nuvarvėtų vanduo. Tada perbraukite žarną medine balanėle, kad kuo mažiau liktų vandens.
Komentarai (5)
-
Daiva
2019-04-15 13:40
O kur gauti kalio salietros. Jos parduotuvej nematau
-
Darius
2009-08-21 10:51
Banžiau labai panašiai daryti. Rūkytos visai nieko. Bet tas kelias kurias sudžiovinau draugams ištraukiau tikrai ne prie pirmo butelio :alus: :bomba: