Vytinta išpjova
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min
INGREDIENTAI:
500 gramų kiauliena (išpjova)
50 gramų druska
šiek tiek kardamonas (maltas)
šiek tiek muskatas (maltas)
šiek tiek mairūnas
šiek tiek juodieji pipirai
šiek tiek kvapieji pipirai
šiek tiek kalendra
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min
Nešaldytą kiaulienos išpjovą ištrinkite druska ir prieskoniais ir laikykite vėsioje patalpoje ar šaldytuve uždengtame inde. Mėsą laikykite savaitę, kartais pavartykite. Vėliau išpjovą susukite i marlę, suriškite ir pakabinkite vėsioje patalpoje savaitei, vėliau perkelkite į ~20 laipsnių, sausą patalpą ir po savaitės jau galite valgyti. Svarbu mėsos neperdžiovinti, nes ji tampa ne tokia skani.

Populiariausi receptai šią savaitę

Vytinta išpjova

Komentarai: 28
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Nešaldytą kiaulienos išpjovą ištrinkite druska ir prieskoniais ir laikykite vėsioje patalpoje ar šaldytuve uždengtame inde. Mėsą laikykite savaitę, kartais pavartykite. Vėliau išpjovą susukite i marlę, suriškite ir pakabinkite vėsioje patalpoje savaitei, vėliau perkelkite į ~20 laipsnių, sausą patalpą ir po savaitės jau galite valgyti. Svarbu mėsos neperdžiovinti, nes ji tampa ne tokia skani.

Reklama:

Komentarai (28)


  • Sanilas 2012-12-08 13:19

    Jau mano isbandytayra. 1 kg. mesos uztenka 70 gr. druskos. 70 gr. cesnako, 2 gr. pipiru ir belekokiu zoliu palei skoni, nors nebutinai. Laikai uzdengtam inde saldytuve. Per para issiskiria skystis ir vartai mesa i para viena karta tol kol skystis dingsta. Gali uzimti nuo 3 dienu iki dvieju savaiciu priklauso nuo mesos rusies ir gabalu dydzio. Tada i moteriska kojine ir pakabini kambario temperaturoj gerai vedinamoj patalpoj.Vytinasi keliom dienom ilgiau negu, kad buvo saldytuve. 1kg. susivalgo ant smugio. geriau vytinti apie 3 kg. isvytinta mesa sudekit i poletilenini maiseli ir i saldytuva tada isliks mesa minkstesne. Geriausiai vytinti vistienos file, kalakuto file, ir jautiena. Kiauliena irgi gerai, bet nuo jos busit stori.


  • Sanilas 2012-12-08 13:17

    Jau mano isbandytayra. 1 kg. mesos uztenka 70 gr. druskos. 70 gr. cesnako, 2 gr. pipiru ir belekokiu zoliu palei skoni, nors nebutinai. Laikai uzdengtam inde saldytuve. Per para issiskiria skystis ir vartai mesa i para viena karta tol kol skystis dingsta. Gali uzimti no 3 iki dvieju savaiciu priklauso nuo mesos rusies ir gabalu dydzio. Tada i moteriska kojine ir pakabini kambario temperaturoj gerai vedinamoj patalpoj.Vytinasi keliom dienom ilgiau negu, kad buvo saldytuve. 1kg. susivalgo ant smugio. geriau vytinti apie 3 kg. isvytinta mesa sudekit i poletilenini maiseli ir i saldytuva tada isliks mesa minkstesne. Geriausiai vytinti vistienos file, kalakuto file, ir jautiena. Kiauliena irgi gerai, bet nuo jos busit stori.


  • arune 2012-03-02 23:26

    kojos kulsni, viskas panasu kaip sitas receptelis, ispradziu pasalinima oda, sausgysles.Ir galu gale kumpi uzkasti tarp stambios druskos, ir laikyti vesiame mazdaug 1-3 laipsniais zemoje cirkuliuojancioje temperaturoje, apie 60-90 dienu.Po sudymo, kumpiai nuplaunami, ir pakabinami nuo 36-48 menesiu, tai labai ilgas procesas. :-)


  • (anonimas) 2011-05-16 19:19

    :super: jega geras


  • Megejas 2010-11-09 19:18

    Visa kumpi sunku issdziovint, bet esu bandes. Pirmiausia koja marinuojama apie 2 savaites. po to jau galima kabinti, bet butinai tokioje vietoje, kur yra skersvejis ir temperatuyra 5-10 laipsniu.


  • valera 2010-11-09 17:57

    SVEIKI GAL KAS ZINOTE KAIP SUDZIOVINTI KIAULIENOS VYSA GALINI KUMPI SU KUOJE?ZINAU KAD PROCESAS ILGAS.


  • valera 2010-11-09 17:55

    sveiki gal kas zinote kaip sudziovinti vysa kiaules galini kmpi su koja?


  • valera 2010-11-09 17:54

    as manyciau labai skanu,bet kas gal zinote kaipreikia dziovinti vysa kiaules kumpi su koja?


  • Irmantas 2010-08-23 20:30

    Sveiki,o sakykite ar kam teko vytinti stirnienos ispjovas? gaunu kartas nuo karto stirnaites ir vis zadu vytinti ar rukyti,bet noriu konsultaciju,kad nesugadinciau gero daikto:) Aciu dekoju kas atsakys i sita klausima;D


  • Toma S. 2010-08-19 06:17

    %-) %-) %-) %-) %-)


Daugiau receptų