Vytinta (džiovinta) žuvis
AUTORIUS:
INGREDIENTAI:
šiek tiek žuvis (šviežia)
šiek tiek druska
PARUOŠIMO BŪDAS:
Atrenkamos žuvys, ne didesnės nei delnas.
Šviežia, nešaldyta žuvis, geriausiai pagauta ežere, su išvalytais viduriais (galvas ir žvynus galima palikti) pasūdoma. Druskos negailėti, jos pripilti ir į žuvies vidų ir ištepti šonus. Taip pasūdžius visas žuvis sudėti į dubenį, užpilti sūriu vandeniu, kad apsemtų visą žuvį ir uždengti, paslėgti. Laikyti 1-3 dienas. Vėliau žuvis nuplauti, pro akį suverti siūlu ir pakabinti džiūti vėdinamoje, sausoje vietoje, ne ant saulės. Jei yra galimybė, žuvį kabinkite žemyn galva. Jeigu dėjote daug druskos, pries kabindami, galite pamirkyti žuvį nesūdytame vandenyje tiek pat laiko kiek ją sūdėte - išdžiūvus ji nebus per sūri. Jeigu į patalpas kur džiūna žuvys gali įskristi musės - kiekvieną kampelį uždenkite marle, kad jos negalėtų prisiliesti prie žuvies. Didesnėms žuvims rekomenduojama įkišti degtuką tarp šonkaulių, kad greičiau džiūtų.
Taip žuvis, priklausomai nuo jos dydžio, džiūna 1-4 savaitės. Valgoma nulupus odą. Geras užkandis prie alaus.

Vytinta (džiovinta) žuvis

Komentarai: 37
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Atrenkamos žuvys, ne didesnės nei delnas.
Šviežia, nešaldyta žuvis, geriausiai pagauta ežere, su išvalytais viduriais (galvas ir žvynus galima palikti) pasūdoma. Druskos negailėti, jos pripilti ir į žuvies vidų ir ištepti šonus. Taip pasūdžius visas žuvis sudėti į dubenį, užpilti sūriu vandeniu, kad apsemtų visą žuvį ir uždengti, paslėgti. Laikyti 1-3 dienas. Vėliau žuvis nuplauti, pro akį suverti siūlu ir pakabinti džiūti vėdinamoje, sausoje vietoje, ne ant saulės. Jei yra galimybė, žuvį kabinkite žemyn galva. Jeigu dėjote daug druskos, pries kabindami, galite pamirkyti žuvį nesūdytame vandenyje tiek pat laiko kiek ją sūdėte - išdžiūvus ji nebus per sūri. Jeigu į patalpas kur džiūna žuvys gali įskristi musės - kiekvieną kampelį uždenkite marle, kad jos negalėtų prisiliesti prie žuvies. Didesnėms žuvims rekomenduojama įkišti degtuką tarp šonkaulių, kad greičiau džiūtų.
Taip žuvis, priklausomai nuo jos dydžio, džiūna 1-4 savaitės. Valgoma nulupus odą. Geras užkandis prie alaus.

Reklama:

Komentarai (37)


  • ramas 2016-01-31 20:35

    negalima zuvies vytinti galva i virsu reikia kabinti galva zemyn


  • cocajinas 2012-12-13 16:54

    as bandau vytinti demeta upetaki teko ragauti -maniau liksiu be pirstu,skonis neteko niekur ragauti kaip tik pas RUSNES zvejus,tik beda nesako recepto,galkas yra bandes .


  • dziambo 2011-12-07 17:00

    Nepamainomas uzkandis prie alaus :super: Visada su draugais namie kai zaidziame pool"a nusiperkame voblos(vytintos) ir zinoma alaus, tai kompanijoje gerdami alu ragaujame voblike :-) zmonai nepatinka, sako smirda visas kambarys, o vyrams nepamainoma zakuske :-D p.s.labai skani yra vytinta "LIGNESOS" kupre, arba vytintos pleksnes, stintenes , ju yra pirkti visuose prekybos centruose alaus skyriuose


  • nuodas 2011-11-21 16:32

    kad nelistu muses reikia ant zuvies pakrapiti atskiesto acto, nei viena muse nelis.


  • vidas 2011-09-27 19:40

    ar galiu uzduoti klausima?ar zino kas nors kaip vytinti juros zuvi pvz.skumbre,ar menke ir t.t.ar ji gali taip pat sekmingai sudziuti kaip upiu ar ezeru zuvis?


  • vidis 2011-07-24 10:26

    o lasisa vytinti galima ir jai taip tai kaip?


  • Remis 2011-06-02 22:37

    As dabar negaliu net paziureti i su druska vytinta zuvi %-) , Islandijoje valgiau dziovinya zuvi, va ten tai skanestas :super: , vaikai kaip cipsus kemsa. Isvaziuodamas uz visus ka turejau pinigus likusius prisipirkau zuvytes :-) , tik gaila su seimyna greitai sudorojom - niekam niekas nesmirdejo, o akys blizgejo :super:


  • inga 2010-09-27 10:36

    man labai skanus vytinti karosiukai :)


  • deep 2010-07-12 07:56

    visa zuvis tinka vytinimui. karosai irgi


  • dna 2010-07-11 16:46

    sveiki
    o karosai tinka vytinimui?


Daugiau receptų

Kraunama daugiau...