Šviežios, gerai prinokusios vyšnios nuplaunamos, apdžiovinamos, išimami kauliukai.
1 kg vyšnių imama 500 g cukraus. Cukrus supilamas ant vyšnių ir palaikoma apie 12 val. Atsiradęs skystis nupilamas, užvirinamas, nugraibomos putos ir, į jį sudėjus vyšnias, verdama ant lėtos ugnies apie 10 minučių. Uogienė išpilstoma i paruoštus stiklainius ir sandariai uždaroma.
Norint, kad uogienė laikytųsi nesandariai uždarytuose induose, reikia 1 kg vyšnių imti 1 kg cukraus ir virti gerokai ilgiau — kol sirupas pradeda tirštėti, vyšnios įgauna blizgesį.
Panašiai gaminama trešnių uogienė. Tik joms cukraus reikia mažiau: laikant sandariuose induose 1 kg — 300 g, nesandariuose 1 kg — 700 g.
Vyšnių uogienė 2
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
šiek tiek | vyšnios |
šiek tiek | cukrus |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Populiariausi receptai šią savaitę
- Konservuoti špinatai
- Saldžiarūgščiai marinuoti pomidorai
- Mėlynių kompotas
- Lietuviška obuolienė
- Marinuoti kiaušiniai
- Obuolių ir moliūgų uogienė
- Aguročių ir juodųjų serbentų uogienė
- Rabarbarų uogienė
- Marinuoti grybai
- Aviečių kompotas su apelsinais
- Svarainiai cukruje
- Itališkos daržovių salotos
- Šokoladinis slyvų džemas
- Kaukazinių slyvaičių tyrė
- Žemuogės cukruje
- Marinuoti pomidorai
- Kaukazinių slyvaičių uogienė
- Raudonųjų serbentų uogienė
- Vyšnių uogienė
- Braškių uogienė
Vyšnių uogienė 2
Komentarai:
1
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Vyšnios
- Cukrus
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Šviežios, gerai prinokusios vyšnios nuplaunamos, apdžiovinamos, išimami kauliukai.
1 kg vyšnių imama 500 g cukraus. Cukrus supilamas ant vyšnių ir palaikoma apie 12 val. Atsiradęs skystis nupilamas, užvirinamas, nugraibomos putos ir, į jį sudėjus vyšnias, verdama ant lėtos ugnies apie 10 minučių. Uogienė išpilstoma i paruoštus stiklainius ir sandariai uždaroma.
Norint, kad uogienė laikytųsi nesandariai uždarytuose induose, reikia 1 kg vyšnių imti 1 kg cukraus ir virti gerokai ilgiau — kol sirupas pradeda tirštėti, vyšnios įgauna blizgesį.
Panašiai gaminama trešnių uogienė. Tik joms cukraus reikia mažiau: laikant sandariuose induose 1 kg — 300 g, nesandariuose 1 kg — 700 g.
Reklama:
Komentarai (1)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...