5 vienetai | kiaušiniai (baltymai, įdarui) |
350 gramų | kvietiniai miltai |
1 arbatinis šaukštelis | kepimo milteliai |
100 gramų | sviestas |
125 gramai | cukraus pudra |
1 arbatinis šaukštelis | vanilinis cukrus (įdarui) |
900 gramų | vyšnios (be kauliukų, įdarui) |
1 arbatinis šaukštelis | vanilinis cukrus (įdarui) |
30 gramų | krakmolas (įdarui) |
5 vienetai | kiaušiniai (baltymai, įdarui) |
125 gramai | cukrus (įdarui) |
40 gramų | vanilinas (pudingas, milteliai, įdarui) |
1 gramas | citrinos rūgštis (įdarui) |
Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų. Į baltymus po truputėlį berkite cukrų, citrinos rūgštį ir vanilinio pudingo miltelius ir gerai išplakite. Baltymų masę tolygiai sudėkite ant vyšnių. Kepkite 150 0C karščio orkaitę 3-5 minutėms. Skanaus :)
Populiariausi receptai šią savaitę
- Vyniotinis su maskarpone, persikais ir spanguolėmis
- Imbierinis tortas Kalėdoms
- Šokoladinis varškės pyragas
- Vyniotinis su Filadelfijos sūriu ir vyšniomis
- Šokoladinis tortas
- Tortilla de patatas (Bulvių omletas)
- Sausainų tortas
- Tortas "Margarita"
- Sūrio tortas
- Apelsinų skonio moliūgų tortas su maskarpone
- Kreminis tortas su vyšniomis
- Vaikiškas meduoliukas
- Šakotis (bankuchenas)
- Tortas „Bitutė“
- Tortukas "Gaiva"
- Gaivus tortukas
- Sūrio desertas
- Jogurtinis tortas su vaisiais
- Vaflių tortas su uogiene ir sutirštintu pienu
- Morenginis riešutinis tortas su plikytu kremu
Vyšnių tortas
- Paruošimo laikas:
-
Kiaušiniai, baltymai, įdarui,
5 vienetai -
Kvietiniai miltai,
350 gramų -
Kepimo milteliai,
1 arbatinis šaukštelis -
Sviestas,
100 gramų -
Cukraus pudra,
125 gramai -
Vanilinis cukrus, įdarui,
1 arbatinis šaukštelis -
Vyšnios, be kauliukų, įdarui,
900 gramų -
Vanilinis cukrus, įdarui,
1 arbatinis šaukštelis -
Krakmolas, įdarui,
30 gramų -
Kiaušiniai, baltymai, įdarui,
5 vienetai -
Cukrus, įdarui,
125 gramai -
Vanilinas, pudingas, milteliai, įdarui,
40 gramų -
Citrinos rūgštis, įdarui,
1 gramas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi. Tada sudėkite kiaušinių trynius, įtarkuokite sviestą ir minkykite, kol tešla taps vientisa. Tada dėkite 1 valandai į šaldytuvą. Po to apvalią kepimo skardą ištepkite sviestu, tolygiai klokite į ją tešlą ir kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, apie 40 minučių, kol pyrago pagrindas apskrus. Šaldytas vyšnias atšildykite ir gerai nuvarvinkite, kad neliktų skysčio. Tada vyšnias sumaišykite su krakmolu ir vaniliniu cukrumi. Kai tešlos pagrindas iškeps, tolygiai paskirstykite ant jo vyšnias ir grąžinkite pyragą į orkaitę 10 minučių.
Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų. Į baltymus po truputėlį berkite cukrų, citrinos rūgštį ir vanilinio pudingo miltelius ir gerai išplakite. Baltymų masę tolygiai sudėkite ant vyšnių. Kepkite 150 0C karščio orkaitę 3-5 minutėms. Skanaus :)
Komentarai (4)
-
Elvyra
2018-05-11 15:44
10g sviesto? Sutarkuoti...