Paslapčių kupina uogienė. Paragavę jos ne iš karto atspėtumėte, kas čia per prieskonis, nes žvaigždinių anyžių beveik nesijaučia, jie lyg pradingsta paryškindami vyšnių skonį. Verta pamėginti.
Paruoškite vyšnias ir kitas uogas. Jei naudojate šaldytas uogas, jos turi būti atitirpdytos kambario temperatūroje. Uogas supilkite į puodą ir kaitinkite, kol pradės garuoti. Suberkite cukrų uogienėms bei prieskonius (žvaigždinių anyžių tikrai rasite specializuotoje prieskonių parduotuvėje) ir 10–15 minučių virkite ant vidutinės ugnies, retkarčiais pamaišykite. Nugriebkite putas. Išimkite prieskonius. Palikite aušti maždaug 10 minučių. Supilkite į šiltus, kruopščiai išplautus stiklainius ir uždarykite.
Vyšnių ir įvairių uogų uogienė
Paruošimo laikas:
Apie 20 min
INGREDIENTAI:
500 gramų | vyšnios (be kauliukų (šaldytos arba šviežios)) |
500 gramų | uogos (tinka mėlynės, serbentai, avietės, spanguolės (šaldytos arba šviežios)) |
500 galvų | „dansukker“ cukrus (uogienėms) |
3 vienetai | anyžiaus (žvaigždiniai) |
1 vienetas | cinamonas (lazdelė) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min
Populiariausi receptai šią savaitę
- Skaniausia slyvų uogienė su citrina ir cinamonu
- Arbūzų ir braškių uogienė
- Obuolių uogienė su spanguolėm
- Moliūgų ir obuolių uogienė
- Pikantiškas spanguolių ir kriaušių pagardas
- Dumplūnės uogienė
- Kaip pirmą kartą gyvenime išsivirti uogienę? (braškių ir nektarinų uogienė per 15 minučių)
- Abrikosų uogienė su mėlynėmis ir čiobreliais
- Bruknių uogienė
- Verdame obuolių ir cukinijų pagardą arba chutney
- Kriaušių ir bruknių uogienė
- Žemuogės cukruje
- Sauliaus braškių uogienė
- Paprikų ir aviečių uogienė
- Braškių uogienė su vanile
- Spanguolių uogienė
- Rabarbarų uogienė
- Aviečių ir agrastų marmeladas
- Slyvų uogienė
- Aviečių uogienė su imbierais ir žaliosiomis citrinomis
Vyšnių ir įvairių uogų uogienė
Komentarai:
1
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Vyšnios, be kauliukų (šaldytos arba šviežios),
500 gramų -
Uogos, tinka mėlynės, serbentai, avietės, spanguolės (šaldytos arba šviežios),
500 gramų -
„Dansukker“ cukrus, uogienėms,
500 galvų -
Anyžius, žvaigždiniai,
3 vienetai -
Cinamonas, lazdelė,
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Paslapčių kupina uogienė. Paragavę jos ne iš karto atspėtumėte, kas čia per prieskonis, nes žvaigždinių anyžių beveik nesijaučia, jie lyg pradingsta paryškindami vyšnių skonį. Verta pamėginti.
Paruoškite vyšnias ir kitas uogas. Jei naudojate šaldytas uogas, jos turi būti atitirpdytos kambario temperatūroje. Uogas supilkite į puodą ir kaitinkite, kol pradės garuoti. Suberkite cukrų uogienėms bei prieskonius (žvaigždinių anyžių tikrai rasite specializuotoje prieskonių parduotuvėje) ir 10–15 minučių virkite ant vidutinės ugnies, retkarčiais pamaišykite. Nugriebkite putas. Išimkite prieskonius. Palikite aušti maždaug 10 minučių. Supilkite į šiltus, kruopščiai išplautus stiklainius ir uždarykite.
Reklama:
Komentarai (1)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...