Vyniotnis su aguonomis
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
INGREDIENTAI:
50 gramų sviestas
60 gramų cukrus
1.5 stiklinės pienas
30 gramų mielės
5 vienetai kiaušiniai (tryniai)
5 gramai druska
1 kilogramas kvietiniai miltai
300 gramų aguonų
1 valgomasis šaukštas vanilinis cukrus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Į pašildytą pieną supilamos išleistos su dalimi cukraus mielės, suberiame pusę miltų ir išmaišome.

Tešlos paviršius storai apibarstomas miltais, šiltai uždengiamas ir paliekamas šiltoje vietoje, kad pakiltų.

Nuslūgusi tešla išplakama, suberiami likę miltai, druska, tryniai su cukrumi.

Minkome tešlą, kol nebelimpa prie rankų.

Aguonas gerai nuplauname ir išbrinkinamos karštame vandenyje, po to aguonos nusunkiamos, o aguonos sumalamos mėsmale arba sutrinamos.

Kiaušinis ištrinamas su cukrumi, sudedamos paruoštos aguonos, vanilinis cukrus.

Tešlą perskiriame į dvi dalis.

Ant miltais pabarstyto stalo kočiojame tešlą (1 cm), aptepame aguonomis, paliekant po 1cm nuo krašto neištepta.

Tešlą atsargiai suvyniojama.

Vyniotinis atsargiai perkeliamas į skardą siūle į apačią.

Kepame 220 laipsnių orkaitėje 40-50 min.

Populiariausi receptai šią savaitę

Vyniotnis su aguonomis

Komentarai: 9
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Į pašildytą pieną supilamos išleistos su dalimi cukraus mielės, suberiame pusę miltų ir išmaišome.

Tešlos paviršius storai apibarstomas miltais, šiltai uždengiamas ir paliekamas šiltoje vietoje, kad pakiltų.

Nuslūgusi tešla išplakama, suberiami likę miltai, druska, tryniai su cukrumi.

Minkome tešlą, kol nebelimpa prie rankų.

Aguonas gerai nuplauname ir išbrinkinamos karštame vandenyje, po to aguonos nusunkiamos, o aguonos sumalamos mėsmale arba sutrinamos.

Kiaušinis ištrinamas su cukrumi, sudedamos paruoštos aguonos, vanilinis cukrus.

Tešlą perskiriame į dvi dalis.

Ant miltais pabarstyto stalo kočiojame tešlą (1 cm), aptepame aguonomis, paliekant po 1cm nuo krašto neištepta.

Tešlą atsargiai suvyniojama.

Vyniotinis atsargiai perkeliamas į skardą siūle į apačią.

Kepame 220 laipsnių orkaitėje 40-50 min.

Reklama:

Komentarai (9)


  • L 2019-07-28 16:40

    Kažkoks chaosas ne receptas. Kur sviesta dėti? Kam tą tešlą skirti į dvi puses?


  • robke 2017-12-23 15:11

    o kur dedat sviesta niekur nepamineta gaminimo eigoje


  • Klausimas 2017-12-13 20:28

    Ai va jau supratau šaldytos pačiam prieky parašyta kad su cukrumi išleisti mieles tai reiškiasi ne sausos:P


  • Klausimas 2017-12-13 20:26

    Jo kokios mielės tai nepaminėta?:)ar sausos ar šaldytos?


  • Galina 2017-12-13 09:54

    Kokios mielės eina?sausos ar ne


  • R. Žagunienė 2017-12-11 10:46

    Labai noriu išsikepti bandysiu


  • Rasa Roze 2017-12-10 16:05

    Issikepk tikrai patiks


  • Tadas 2016-04-19 12:16

    Labai puikus vyniotinis


Daugiau receptų