50 gramų | sviestas |
60 gramų | cukrus |
1.5 stiklinės | pienas |
30 gramų | mielės |
5 vienetai | kiaušiniai (tryniai) |
5 gramai | druska |
1 kilogramas | kvietiniai miltai |
300 gramų | aguonų |
1 valgomasis šaukštas | vanilinis cukrus |
Tešlos paviršius storai apibarstomas miltais, šiltai uždengiamas ir paliekamas šiltoje vietoje, kad pakiltų.
Nuslūgusi tešla išplakama, suberiami likę miltai, druska, tryniai su cukrumi.
Minkome tešlą, kol nebelimpa prie rankų.
Aguonas gerai nuplauname ir išbrinkinamos karštame vandenyje, po to aguonos nusunkiamos, o aguonos sumalamos mėsmale arba sutrinamos.
Kiaušinis ištrinamas su cukrumi, sudedamos paruoštos aguonos, vanilinis cukrus.
Tešlą perskiriame į dvi dalis.
Ant miltais pabarstyto stalo kočiojame tešlą (1 cm), aptepame aguonomis, paliekant po 1cm nuo krašto neištepta.
Tešlą atsargiai suvyniojama.
Vyniotinis atsargiai perkeliamas į skardą siūle į apačią.
Kepame 220 laipsnių orkaitėje 40-50 min.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Tortilla de patatas (Bulvių omletas)
- Graikinių riešutų pyragas
- Močiutės pyragas kitaip
- Gedo obuolių pyragas su trupučiu apelsino
- Citrininis pyragas su rikotos sūriu
- Malta mėsa tešloje
- Niujorko pyragas
- Dviejų sluoksnių pyragas
- Paprastas šokoladinis pyragas
- Bulka "Pynutė"
- Jogurtinis tortas
- Pavasariškai žalias pyragas
- Obuolių pyragas
- Keptas Tinginys
- Pyragas "Trupinukas"
- Everestas
- Varškės apkepas su šokolado glaistu
- Tuno pyragas su majonezu
- Chocoflan – kakavinis pyragas su pudingu
- Suomiškas uogų pyragas
Vyniotnis su aguonomis
- Paruošimo laikas:
-
Sviestas,
50 gramų -
Cukrus,
60 gramų -
Pienas,
1.5 stiklinės -
Mielės,
30 gramų -
Kiaušiniai, tryniai,
5 vienetai -
Druska,
5 gramai -
Kvietiniai miltai,
1 kilogramas -
Aguonos,
300 gramų -
Vanilinis cukrus,
1 valgomasis šaukštas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Į pašildytą pieną supilamos išleistos su dalimi cukraus mielės, suberiame pusę miltų ir išmaišome.
Tešlos paviršius storai apibarstomas miltais, šiltai uždengiamas ir paliekamas šiltoje vietoje, kad pakiltų.
Nuslūgusi tešla išplakama, suberiami likę miltai, druska, tryniai su cukrumi.
Minkome tešlą, kol nebelimpa prie rankų.
Aguonas gerai nuplauname ir išbrinkinamos karštame vandenyje, po to aguonos nusunkiamos, o aguonos sumalamos mėsmale arba sutrinamos.
Kiaušinis ištrinamas su cukrumi, sudedamos paruoštos aguonos, vanilinis cukrus.
Tešlą perskiriame į dvi dalis.
Ant miltais pabarstyto stalo kočiojame tešlą (1 cm), aptepame aguonomis, paliekant po 1cm nuo krašto neištepta.
Tešlą atsargiai suvyniojama.
Vyniotinis atsargiai perkeliamas į skardą siūle į apačią.
Kepame 220 laipsnių orkaitėje 40-50 min.
Komentarai (9)
-
L
2019-07-28 16:40
Kažkoks chaosas ne receptas. Kur sviesta dėti? Kam tą tešlą skirti į dvi puses?
-
robke
2017-12-23 15:11
o kur dedat sviesta niekur nepamineta gaminimo eigoje
-
Klausimas
2017-12-13 20:28
Ai va jau supratau šaldytos pačiam prieky parašyta kad su cukrumi išleisti mieles tai reiškiasi ne sausos:P
-
Klausimas
2017-12-13 20:26
Jo kokios mielės tai nepaminėta?:)ar sausos ar šaldytos?
-
Galina
2017-12-13 09:54
Kokios mielės eina?sausos ar ne
-
R. Žagunienė
2017-12-11 10:46
Labai noriu išsikepti bandysiu
-
Rasa Roze
2017-12-10 16:05
Issikepk tikrai patiks
-
Tadas
2016-04-19 12:16
Labai puikus vyniotinis