
6 valgomieji šaukštai | cukraus pudra | |
1 vienetas | citrinos | |
Tešlai: | ||
6 vienetai | miltai | |
6 vienetai | kiaušiniai | |
1 žiupsnelis | druska | |
šiek tiek | cukrus | |
Įdarui: | ||
400 gramų | varškė | |
200 gramų | sviestas | |
180 gramų | kondensuotas pienas | |
150 gramų | aviečių uogienės | |
1 valgomasis šaukštas | želatina |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Bananinis tortas-pyragas
-
Vaflių tortas "Greitukas"
-
Aušros želė tortas
-
Tortas “Snickers”
-
Tortas „Bitutė“
-
Tortas "Grietinė"
-
Vaisių tortas
-
Kreminis tortas su vyšniomis
-
Mėgstamiausias pyragas
-
Tortas su varškės kremu
-
Kakavinis varškės tortas su karamelizuotomis kriaušėmis
-
Sausainių ir varškės tortas
-
Tortas meilės dienai
-
Tortas "Vasaros prisilietimas"
-
Tortas "Su meile..."
-
Skaniausias nekeptas sūrio pyragas su avietėmis
-
Šaltas tortukas
-
Pyragas "Magdė"
-
Varškės tortas
-
Riešutinis tartas
Vyniotinis su margu įdaru

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Cukraus pudra,
6 valgomieji šaukštai -
Citrinos,
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Miltai,
6 vienetai -
Kiaušiniai,
6 vienetai -
Druska,
1 žiupsnelis - Cukrus
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Varškė,
400 gramų -
Sviestas,
200 gramų -
Kondensuotas pienas,
180 gramų -
aviečių uogienė,
150 gramų -
Želatina,
1 valgomasis šaukštas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Kiaušinius su cukrumi ir druska šluotele plakti ilgai, kol taps tiršta mase. Aš plakiau 15 minučių. Tuomet įsijoti miltus, maišant, galima dėti citrinos žievelių. Sviestiniu popieriumi iškloti skardą, dar patepti sviestu. Pilti ant jos tešlą.
Dėti į iki 180 C laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepti apie 14 minučių. Ant stalo patiesti kitą kepimo popierių, pabarstyti cukraus pudros ir ant jo išversti biskvitą, popierių nuo viršaus nulupti. Biskvitą su visu popieriumi susukti, kad, kol ruošime įdarą, jis truputį vėstų ir laikytų vyniotinio formą. Biskvitą apipurkšti citrinos sultimis, kai pravesta.
Paruošti varškės kremą: sumaišyti sviestą su sutirštintu pienu ir varške. Aviečių džemą sutrinti ir sumaišyti su tirpinta želatina, atvėsinti. Biskvitą ištepti varškės kremu, protarpiais dėti aviečių. Suvynioti ir palaikyti šaltai per naktį. Dar galima papuošti citrinos ir cukraus pudros glaistu.