300 gramų | braškių uogienės |
4 vienetai | kiaušiniai |
1 vienetas | citrinos |
4 valgomieji šaukštai | miltai |
4 valgomieji šaukštai | cukraus pudra |
1 valgomasis šaukštas | želatina |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Džiovintų slyvų pyragas
- Baklava
- Kuršėnų vyniotnis
- Mielinis vyniotinis su aguonomis
- Kuršėnietiškas "Čik Čaki"
- Vasaros sezono obuolių "Šarlotė"
- Gaivusis pyragas
- Ramunės obuolių pyragas
- Dangiškas pyragas su Spelta
- Kokosinis obuolių pyragas
- Slyvų pyragas
- Prancūziškas mėsos pyragas
- Kalėdinė eglutė
- Pyragas su persikais
- Neapolietiškas pyragas
- Pyragas "Karpatai"
- Pyragas su persikais ir pudingu
- "Šarlotė" su obuoliais ir apelsininių užpilų
- Gaivus pyragas
- Minkštutis obuolių pyragas
Vyniotinis su braškine uogiene
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 8
-
Braškių uogienė,
300 gramų -
Kiaušiniai,
4 vienetai -
Citrinos,
1 vienetas -
Miltai,
4 valgomieji šaukštai -
Cukraus pudra,
4 valgomieji šaukštai -
Želatina,
1 valgomasis šaukštas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Kiaušinius su cukraus pudra ir druska šluotele plakti ilgai, kol taps tiršta mase. Aš plakiau 15 minučių. Tuomet įsijoti miltus, maišant, galima dėti citrinos žievelių. Sviestiniu popieriumi iškloti skardą, dar patepti sviestu. Pilti ant jos tešlą. Dėti į karštą orkaitę ir kepti apie 14 minučių.
Ant stalo patiesti kitą kepimo popierių, pabarstyti cukraus pudros ir ant jo išversti biskvitą, popierių nuo viršaus nulupti. Biskvitą su visu popieriumi susukti, kad, kol ruošime įdarą, jis truputį vėstų ir laikytų vyniotinio formą.
Atsipilti nedaug barškių uogienės skysčio ir jame paruošti želatiną, lyg tai vanduo būtų, ką kad sako instrukcija. Gautą želę sumaišyti su likusia uogiene, kad gautųsi vientisa masė. Kai ji ima tirštėti, tepti ant biskvito ir jį suvynioti. Galima papuošti cukraus pudros ir citrinos glaistu.