Vyninė jautiena su ant grotelėmis paruošta polenta (patiekiama su brusketa)
AUTORIUS:
Čiop Čiop,
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
400 gramų jautiena ((nugarinė))
2 skiltelės česnakas
1 valgomasis šaukštas rozmarinas (šviežias, smulkintas)
1 valgomasis šaukštas petražolės (šviežios, smulkintos)
200 mililitrų vynas
200 gramų sviestas
2 vienetai lauro lapų
1 žiupsnelis druska
šiek tiek kukurūzų dribsniai ((polenta))
šiek tiek pipirai (juodieji)
šiek tiek duona ((čiabatos))
šiek tiek aliejaus
šiek tiek sūris (Parmezanas)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
1.
Česnakus, žalumynus ir pipirus gerai ištrinti. Mišiniu įtrinti mėsą, įdėti į polietileninį maišelį, užpilti vynu, įkišti laurų lapelius, užrišti ir laikyti 1 - 2 valandas kambario temperatūroje. Pasimarinavusią mėsą nusausinti ir kepti 180°C temperatūroje uždengus su folija 30 minučių. Po to dar 15 -20 minučių kepti atidengus, kol mėsa apskrus.
2.
Užvirti vandenį ir palengva pilti polentą, nuolat maišant kol sutirštės, tada sudėti sviestą, parmezaną, rozmariną bei prieskonius. Išjungti ugnį ir dar viską gerai išmaišyti.
3.
Čiabatą supjaustyti vieno centimetro riekelėmis, apšlakstyti aliejumi, druska, pipirais ir išspausti česnako, Kepti orkaitėje (grill funkcija), kol apskrus.

Dar karštą duoną užbarstyti tarkuotu parmezanu, kad išsilydytų. Kai duona atvės, patiekti visus ingredientus lėkštėje.

Skanaus!

Vyninė jautiena su ant grotelėmis paruošta polenta (patiekiama su brusketa)

Komentarai: 1
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 4
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Česnakus, žalumynus ir pipirus gerai ištrinti. Mišiniu įtrinti mėsą, įdėti į polietileninį maišelį, užpilti vynu, įkišti laurų lapelius, užrišti ir laikyti 1 - 2 valandas kambario temperatūroje. Pasimarinavusią mėsą nusausinti ir kepti 180°C temperatūroje uždengus su folija 30 minučių. Po to dar 15 -20 minučių kepti atidengus, kol mėsa apskrus.

  2. Užvirti vandenį ir palengva pilti polentą, nuolat maišant kol sutirštės, tada sudėti sviestą, parmezaną, rozmariną bei prieskonius. Išjungti ugnį ir dar viską gerai išmaišyti.

  3. Čiabatą supjaustyti vieno centimetro riekelėmis, apšlakstyti aliejumi, druska, pipirais ir išspausti česnako, Kepti orkaitėje (grill funkcija), kol apskrus.

    Dar karštą duoną užbarstyti tarkuotu parmezanu, kad išsilydytų. Kai duona atvės, patiekti visus ingredientus lėkštėje.

    Skanaus!

Receptą atsiuntė Čiop Čiop
Reklama:

Komentarai (1)


Daugiau receptų

Kraunama daugiau...