400 gramų | jautiena ((nugarinė)) |
2 skiltelės | česnakas |
1 valgomasis šaukštas | rozmarinas (šviežias, smulkintas) |
1 valgomasis šaukštas | petražolės (šviežios, smulkintos) |
200 mililitrų | vynas |
200 gramų | sviestas |
2 vienetai | lauro lapų |
1 žiupsnelis | druska |
šiek tiek | kukurūzų dribsniai ((polenta)) |
šiek tiek | pipirai (juodieji) |
šiek tiek | duona ((čiabatos)) |
šiek tiek | aliejaus |
šiek tiek | sūris (Parmezanas) |
Dar karštą duoną užbarstyti tarkuotu parmezanu, kad išsilydytų. Kai duona atvės, patiekti visus ingredientus lėkštėje.
Skanaus!
Vyninė jautiena su ant grotelėmis paruošta polenta (patiekiama su brusketa)
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Jautiena, (nugarinė),
400 gramų -
Česnakas,
2 skiltelės -
Rozmarinas, šviežias, smulkintas,
1 valgomasis šaukštas -
Petražolės, šviežios, smulkintos,
1 valgomasis šaukštas -
Vynas,
200 mililitrų -
Sviestas,
200 gramų -
Lauro lapai,
2 vienetai -
Druska,
1 žiupsnelis - Kukurūzų dribsniai, (polenta)
- Pipirai, juodieji
- Duona, (čiabatos)
- Aliejus
- Sūris, Parmezanas
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Česnakus, žalumynus ir pipirus gerai ištrinti. Mišiniu įtrinti mėsą, įdėti į polietileninį maišelį, užpilti vynu, įkišti laurų lapelius, užrišti ir laikyti 1 - 2 valandas kambario temperatūroje. Pasimarinavusią mėsą nusausinti ir kepti 180°C temperatūroje uždengus su folija 30 minučių. Po to dar 15 -20 minučių kepti atidengus, kol mėsa apskrus.
Užvirti vandenį ir palengva pilti polentą, nuolat maišant kol sutirštės, tada sudėti sviestą, parmezaną, rozmariną bei prieskonius. Išjungti ugnį ir dar viską gerai išmaišyti.
Čiabatą supjaustyti vieno centimetro riekelėmis, apšlakstyti aliejumi, druska, pipirais ir išspausti česnako, Kepti orkaitėje (grill funkcija), kol apskrus.
Dar karštą duoną užbarstyti tarkuotu parmezanu, kad išsilydytų. Kai duona atvės, patiekti visus ingredientus lėkštėje.
Skanaus!