
4 litrai | vanduo |
50 gramų | sviestas |
300 gramų | kiauliena (liesa) |
0.5 litro | voveraitės |
500 gramų | moliūgai |
2 vienetai | svogūnai |
2 vienetai | bulvių |
2 vienetai | morkos |
1 vienetas | pomidorai |
1 vienetas | paprika (milteliai) |
0.25 vieneto | obuoliai (antaninis) |
šiek tiek | petražolės (žalios) |
0.5 arbatinio šaukštelio | paprika (milteliai) |
šiek tiek | juodieji pipirai (malti) |
2 arbatiniai šaukšteliai | druska |
šiek tiek | lauro lapų (lapai, malti) |
šiek tiek | bazilikas |
šiek tiek | ciberžolė |
šiek tiek | česnakas (laiškai, džiovinti) |
šiek tiek | kmynai |
1 valgomasis šaukštas | šaltalankis (džiovintos uogos) |
Sriubą reikia virti apie 45 min, todėl, kai lieka apie 15 min. iki virimo pabaigos, suberiama likusi druska, sudedamas smulkintas obuolys, pomidoras, džiovintos šaltalankio uogos, kmynai, po trupučiuką baziliko, ciberžolės, įberiamas šaukštelis džiovintų laiškinių svogūnų, įdedama žalių smulkintų petražolių.
Puošti petražolėmis bei kita morka, išvirta sriuboje.
Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Pieniška žuvienė
-
Žirnių sriuba lenkiškai
-
Trinta burokelių sriuba
-
Voveraičių sriuba su džiovintais šaltalankiais ir kmynais
-
Svogūnų sriuba
-
Pieniška moliūgų sriuba su makaronais
-
Moliūgų sriuba
-
Ukrainietiški barščiai
-
Pieniška sriuba su aguonomis
-
Sočioji sriuba su kalakutienos kukuliais ir šviežiomis bulvytėmis
-
Dilgėlių sriuba
-
Baltųjų pupelių sriuba su daržovėmis
-
Dilgėlių sriubytė
-
Pupelių sriuba su sūriu
-
Žirnių su perlinėmis kruopomis sriuba
-
Pievagrybių sriuba
-
Arvydo barščiai su aviena
-
Pievagrybių sriuba su raugintais agurkais
-
Paprikų sriuba
-
Kreminė krevečių sriuba
Voveraičių sriuba su džiovintais šaltalankiais ir kmynais

- Paruošimo laikas:
-
Vanduo,
4 litrai -
Sviestas,
50 gramų -
Kiauliena, liesa,
300 gramų -
Voveraitės,
0.5 litro -
Moliūgai,
500 gramų -
Svogūnai,
2 vienetai -
Bulvės,
2 vienetai -
Morkos,
2 vienetai -
Pomidorai,
1 vienetas -
Paprika, milteliai,
1 vienetas -
Obuoliai, antaninis,
1/4 vieneto - Petražolės, žalios
-
Paprika, milteliai,
0.5 arbatinio šaukštelio - Juodieji pipirai, malti
-
Druska,
2 arbatiniai šaukšteliai - Lauro lapai, lapai, malti
- Bazilikas
- Ciberžolė
- Česnakas, laiškai, džiovinti
- Kmynai
-
Šaltalankis, džiovintos uogos,
1 valgomasis šaukštas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Mėsą susmulkinti, sumaišyti su vienu šaukšteliu druskos, trupučiuku pipirų, maltų lapelių bei žiupsneliu saldžiosios paprikos miltelių ir pakepinti keptuvėje su truputėliu sviesto. Supilti į verdantį vandenį troškintą mėsą bei voveraites. Tuomet reikia susmulkinti kubeliais moliūgą, supjaustyti svogūnus, papriką, sutarkuoti 1 morką ir šių daržovių mišinį apkepti irgi svieste bei supiltį į puodą. Sudėti bulves.
Sriubą reikia virti apie 45 min, todėl, kai lieka apie 15 min. iki virimo pabaigos, suberiama likusi druska, sudedamas smulkintas obuolys, pomidoras, džiovintos šaltalankio uogos, kmynai, po trupučiuką baziliko, ciberžolės, įberiamas šaukštelis džiovintų laiškinių svogūnų, įdedama žalių smulkintų petražolių.
Puošti petražolėmis bei kita morka, išvirta sriuboje.
Skanaus!
Komentarai (4)
-
Regina
2011-07-29 23:14
Ingredientuose turi būti 1 šaukštas džiovintų šaltalankio uogų:) Pamiršau:( :-(