Į verdantį vandenį suberti manų kruopas, maišant 2 min. pakaitinti ant nedidelės ugnies, nukelti ir 10-15 min. laikyti uždengus.
Trynius ištrinti su cukrumi, baltymus išplakti atskirai.
Energingai įmaišyti paeiliui citrinos žievelę, trynius, baltymus.
Labai gerai suplakti, įmaišyti sultis.
Tai vokiečių ir Pabaltijo virtuvių saldus ir sotus patiekalas, tiekiamas dažniausiai pusryčiams. Gaminamas iš manų kruopų, pieno (grietinėlės), kiaušinių, cukraus ir kokių nors rūgščių sulčių arba citrinų, serbentų, spanguolių kisieliaus. Skirtingai nuo košių, bubertas ne verdamas, o tik užvirinamas. Jis maistingesnis už košę.
Vokiškas bubertas
INGREDIENTAI:
0.75 stiklinės | manų kruopos |
0.5 litro | pienas |
4 vienetai | kiaušiniai |
10 valgomųjų šaukštų | cukrus |
1 arbatinis šaukštelis | citrinos (žievelė) |
1 stiklinė | kisielius |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Populiariausi receptai šią savaitę
- Avižinė košė
- Grikių košė su grybais
- Porai su ryžiais
- Apelsinų skonio manų pudingas
- Sūdytos rūgštynės žiemai
- Manų košė su obuoliais ir razinomis
- Žiedinių kopūstų tyrė
- Avižinės košės pudingas
- Pikantiški ryžiai su apelsinais
- Arvydo paprasta grikių košė
- Bulvių košė
- Melionų- manų košė
- Penkių grūdų košė su spirgučiu padažu
- Kiauliena troškinta su ryžiais ir pomidorais
- Kukurūzų košė
- Linksmoji bulvių košė
- Graikiški spagečiai su malta mėsa
- Graikiškos bulvės
- Sauliaus manų košė
- Aukso spalvos šilkinė moliūgų košė
Vokiškas bubertas
Komentarai:
4
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
-
Manų kruopos,
3/4 stiklinės -
Pienas,
0.5 litro -
Kiaušiniai,
4 vienetai -
Cukrus,
10 valgomųjų šaukštų -
Citrinos, žievelė,
1 arbatinis šaukštelis -
Kisielius,
1 stiklinė - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Į verdantį vandenį suberti manų kruopas, maišant 2 min. pakaitinti ant nedidelės ugnies, nukelti ir 10-15 min. laikyti uždengus.
Trynius ištrinti su cukrumi, baltymus išplakti atskirai.
Energingai įmaišyti paeiliui citrinos žievelę, trynius, baltymus.
Labai gerai suplakti, įmaišyti sultis.
Tai vokiečių ir Pabaltijo virtuvių saldus ir sotus patiekalas, tiekiamas dažniausiai pusryčiams. Gaminamas iš manų kruopų, pieno (grietinėlės), kiaušinių, cukraus ir kokių nors rūgščių sulčių arba citrinų, serbentų, spanguolių kisieliaus. Skirtingai nuo košių, bubertas ne verdamas, o tik užvirinamas. Jis maistingesnis už košę.
Reklama:
Komentarai (4)
-
Asta
2013-02-12 02:12
Kol kas Vokietijoje gyvenama manu kruopu neradau :D
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...