Vištų sparneliai
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
šiek tiek prieskoniai (visokie)
3 valgomieji šaukštai acto
2 valgomieji šaukštai kmynai
2 stiklinės vanduo
1.5 valgomojo šaukšto druska
8 vienetai bulvių (nedidelės)
šiek tiek juodieji pipirai
5 vienetai vištų sparneliai
4 vienetai česnakas (skiltelė)
šiek tiek krapai (švieži/džiovinti)
1.5 valgomojo šaukšto pomidorų pasta
1 valgomasis šaukštas majonezas
1 valgomasis šaukštas grietinė
2 lašai sojos padažas
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Prieš kepant sparnelius, reikia juos pamarinuoti. Į vandenį suberkite smulkintas 3 česnako skilteles, actą, druską, juoduosius pipirus, kmynus, kitus prieskonius. Šį marinatą užpilkite ant sparnelių ir palaikykite 0,5-3 dienas. Bulves nuskuskite ir supjaustykite į 4 dalis. Sudėkite į indą, užpilkite majonezo, pomidorų pastos, grietinės, druskos (pagal skonį), pipirų, kmynų truputį, smulkintų krapų, susmulkintą česnako skiltelę, įlašinkite sojos padažo ir išmaišykite, kad visos bulvės apsiteptų. Į skardą paklokite pergamentinio (kepimo) popieriaus, sudėkite bulves (taip, kad jos kuo mažiau liestūsi su popieriaus paviršiumi, nes prilips), ant bulvių sparnelius. Kepkite orkaitėje uždengę folija 1 val. Po to nuimkite foliją ir toliau kepkite, kol bulvės ir sparneliai gražiai paruduos. Valgykite karštus.

Populiariausi receptai šią savaitę

Vištų sparneliai

Komentarai: 24
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Prieš kepant sparnelius, reikia juos pamarinuoti. Į vandenį suberkite smulkintas 3 česnako skilteles, actą, druską, juoduosius pipirus, kmynus, kitus prieskonius. Šį marinatą užpilkite ant sparnelių ir palaikykite 0,5-3 dienas. Bulves nuskuskite ir supjaustykite į 4 dalis. Sudėkite į indą, užpilkite majonezo, pomidorų pastos, grietinės, druskos (pagal skonį), pipirų, kmynų truputį, smulkintų krapų, susmulkintą česnako skiltelę, įlašinkite sojos padažo ir išmaišykite, kad visos bulvės apsiteptų. Į skardą paklokite pergamentinio (kepimo) popieriaus, sudėkite bulves (taip, kad jos kuo mažiau liestūsi su popieriaus paviršiumi, nes prilips), ant bulvių sparnelius. Kepkite orkaitėje uždengę folija 1 val. Po to nuimkite foliją ir toliau kepkite, kol bulvės ir sparneliai gražiai paruduos. Valgykite karštus.

Reklama:

Komentarai (24)


  • Gintaute 2012-01-08 19:56

    Labai skanu :-)


  • gurmanė 2011-10-14 22:18

    Jeigu patepsite aliejumi folijos ir bulvių sąlyčio taškus- neprilips. :-)
    beje, kokia kepimo temperatūraturi būti?!


  • ygtr 2011-08-28 09:34

    labai skaniai atrodo, bet sios nuotraukos ne su situo marinatu darytos. kodel jus taip primygtinai persate ta savo receptuka? niekada sitaip neapskrus vistiena ar bulves, jei jos bus dregnai paliktos, maistas bus tiesiog minkstas.
    p.s. noreciau recepto siu nuotrauku...


  • juste 2011-01-16 11:06

    gal ir skaniai atrodo ... pabandysiu pasidaryt :-D


  • liu 2010-03-19 12:06

    :super:


  • as 2010-03-18 19:43

    nu nieko cia stebuklingo.orkaiteje keptas maistas visada buna skanesnis uz isvirta.


  • papa 2009-12-27 14:20

    parasyta, kad kuo mažiau liestūsi su popieriaus paviršiumi, skaytyt nem0ka :)


  • sandra 2009-12-27 12:37

    Nelabai suprantu sudeti bulves,kad neliestu popieriaus ir ant bulviu deti sparnelius.Tai iseitu kad ant oro viska sudeti? :-D


  • Lina 2009-11-06 14:24

    Atrodo tikrai skaniai,tikrai isbandysiu :super:


  • Andrius 2009-10-01 00:57

    Kazkaip atrodo, kad visi komentarai to paties autoriaus pasivadinusio vis kitais vardais :))))


Daugiau receptų