šiek tiek | prieskoniai (visokie) |
3 valgomieji šaukštai | acto |
2 valgomieji šaukštai | kmynai |
2 stiklinės | vanduo |
1.5 valgomojo šaukšto | druska |
8 vienetai | bulvių (nedidelės) |
šiek tiek | juodieji pipirai |
5 vienetai | vištų sparneliai |
4 vienetai | česnakas (skiltelė) |
šiek tiek | krapai (švieži/džiovinti) |
1.5 valgomojo šaukšto | pomidorų pasta |
1 valgomasis šaukštas | majonezas |
1 valgomasis šaukštas | grietinė |
2 lašai | sojos padažas |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Vištiena su paprika po garų
- Vištienos vyniotinis su moliūgų sėklomis
- Lietiniai blynai su vištiena
- Ispaniški ryžiai su vištiena ir kriauklytėmis (almehomis)
- Vištienos apkepas
- Aluje troškinta višta
- Įdarytos paprikos su vištiena
- Troškinta vištiena
- Kepti vištų sparneliai
- Vištiena su ryžiais
- Grikių maltinukai su vištiena
- Kepta višta su ryžių ir razinų įdaru
- Bajoriškai įdarytos putpelės
- Velykinis patiekalas vaikams
- Naminis šnicelis
- Labai paprasti koldūnai
- Vištiena garų puode
- Aštrios vištų kepenėlės
- Vištienos ir bulvių čenachai
- Vištiena "afigiena"
Vištų sparneliai
- Paruošimo laikas:
- Prieskoniai, visokie
-
Actas,
3 valgomieji šaukštai -
Kmynai,
2 valgomieji šaukštai -
Vanduo,
2 stiklinės -
Druska,
1.5 valgomojo šaukšto -
Bulvės, nedidelės,
8 vienetai - Juodieji pipirai
-
Vištų sparneliai,
5 vienetai -
Česnakas, skiltelė,
4 vienetai - Krapai, švieži/džiovinti
-
Pomidorų pasta,
1.5 valgomojo šaukšto -
Majonezas,
1 valgomasis šaukštas -
Grietinė,
1 valgomasis šaukštas -
Sojos padažas,
2 lašai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Prieš kepant sparnelius, reikia juos pamarinuoti. Į vandenį suberkite smulkintas 3 česnako skilteles, actą, druską, juoduosius pipirus, kmynus, kitus prieskonius. Šį marinatą užpilkite ant sparnelių ir palaikykite 0,5-3 dienas. Bulves nuskuskite ir supjaustykite į 4 dalis. Sudėkite į indą, užpilkite majonezo, pomidorų pastos, grietinės, druskos (pagal skonį), pipirų, kmynų truputį, smulkintų krapų, susmulkintą česnako skiltelę, įlašinkite sojos padažo ir išmaišykite, kad visos bulvės apsiteptų. Į skardą paklokite pergamentinio (kepimo) popieriaus, sudėkite bulves (taip, kad jos kuo mažiau liestūsi su popieriaus paviršiumi, nes prilips), ant bulvių sparnelius. Kepkite orkaitėje uždengę folija 1 val. Po to nuimkite foliją ir toliau kepkite, kol bulvės ir sparneliai gražiai paruduos. Valgykite karštus.
Komentarai (24)
-
Gintaute
2012-01-08 19:56
Labai skanu :-)
-
gurmanė
2011-10-14 22:18
Jeigu patepsite aliejumi folijos ir bulvių sąlyčio taškus- neprilips. :-)
beje, kokia kepimo temperatūraturi būti?!
-
ygtr
2011-08-28 09:34
labai skaniai atrodo, bet sios nuotraukos ne su situo marinatu darytos. kodel jus taip primygtinai persate ta savo receptuka? niekada sitaip neapskrus vistiena ar bulves, jei jos bus dregnai paliktos, maistas bus tiesiog minkstas.
p.s. noreciau recepto siu nuotrauku...
-
juste
2011-01-16 11:06
gal ir skaniai atrodo ... pabandysiu pasidaryt :-D
-
liu
2010-03-19 12:06
:super:
-
as
2010-03-18 19:43
nu nieko cia stebuklingo.orkaiteje keptas maistas visada buna skanesnis uz isvirta.
-
papa
2009-12-27 14:20
parasyta, kad kuo mažiau liestūsi su popieriaus paviršiumi, skaytyt nem0ka :)
-
sandra
2009-12-27 12:37
Nelabai suprantu sudeti bulves,kad neliestu popieriaus ir ant bulviu deti sparnelius.Tai iseitu kad ant oro viska sudeti? :-D
-
Lina
2009-11-06 14:24
Atrodo tikrai skaniai,tikrai isbandysiu :super:
-
Andrius
2009-10-01 00:57
Kazkaip atrodo, kad visi komentarai to paties autoriaus pasivadinusio vis kitais vardais :))))