Vištienos troškinys su daržovėm
AUTORIUS:
INGREDIENTAI:
100 gramų grietinė
500 vienetų vištų blauzdelės
1 vienetas svogūnai
1 skiltelė česnakas
1 vienetas morkos
200 gramų pievagrybiai
šiek tiek petražolės (keios šakelės)
100 gramų sultinys
100 gramų kvietiniai miltai
250 gramų sviestas
šiek tiek druska
šiek tiek juodieji pipirai
PARUOŠIMO BŪDAS:
5 porcijos
Išvirti vištieną pasūdytame vandenyje. Kol vištiena verda, svieste pakepinti susmulkintus svogūną ir česnako skiltelę, pasūdyti ir papipirinti pagal skonį. Kepinti ant silpnos ugnies, nes gali prisvilti. Sviesto 250 g dalinti per pusę, nes reikės vištieną apkepti.
Kai svogūnas suminkštėja, supjaustyti morką plonom skiltelėm ir suberti į keptuvę ant svogūnų. Kartu su morkom suberti pievagrybius. Užpilti sultiniu ir troškinti.
Kol daržovės troškinasi, miltuose apvolioti mėsytę ir apkepinti svieste iš visų pusių (pasilikite 1 šaukštą miltų padažui), geriau ant stipresnės ugnies, nes apskrus ir gražiau atrodys. Ilgai kepti nereikia, nes mėsa jau išvirta. Kol vištiena kepa, padaryti iš miltų padažiuką ir supilti ant daržovių, išmaišyti ir iš karto sudėti grietinę. Jei gavosi labai tiršta, galite įpilti šiek tiek pieno. Vėl pagal skonį padažą pagardinti durska ar pipirais.
Apkepusią vištieną sudėti gražiai į daržoves. Jos turėtų panirti į padažą ir dar kelias minutes pakaitinti ant silpnos ugnies.
Patiekti su ryžiais, bulvėm, prieš patiekiant papuošti petražolės šakele.
Skanaus! Tikiuosi, parašiau išsamiai, jei kas nesupratot - klauskit.

Populiariausi receptai šią savaitę

Vištienos troškinys su daržovėm

Komentarai: 11
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

5 porcijos
Išvirti vištieną pasūdytame vandenyje. Kol vištiena verda, svieste pakepinti susmulkintus svogūną ir česnako skiltelę, pasūdyti ir papipirinti pagal skonį. Kepinti ant silpnos ugnies, nes gali prisvilti. Sviesto 250 g dalinti per pusę, nes reikės vištieną apkepti.
Kai svogūnas suminkštėja, supjaustyti morką plonom skiltelėm ir suberti į keptuvę ant svogūnų. Kartu su morkom suberti pievagrybius. Užpilti sultiniu ir troškinti.
Kol daržovės troškinasi, miltuose apvolioti mėsytę ir apkepinti svieste iš visų pusių (pasilikite 1 šaukštą miltų padažui), geriau ant stipresnės ugnies, nes apskrus ir gražiau atrodys. Ilgai kepti nereikia, nes mėsa jau išvirta. Kol vištiena kepa, padaryti iš miltų padažiuką ir supilti ant daržovių, išmaišyti ir iš karto sudėti grietinę. Jei gavosi labai tiršta, galite įpilti šiek tiek pieno. Vėl pagal skonį padažą pagardinti durska ar pipirais.
Apkepusią vištieną sudėti gražiai į daržoves. Jos turėtų panirti į padažą ir dar kelias minutes pakaitinti ant silpnos ugnies.
Patiekti su ryžiais, bulvėm, prieš patiekiant papuošti petražolės šakele.
Skanaus! Tikiuosi, parašiau išsamiai, jei kas nesupratot - klauskit.

Reklama:

Komentarai (11)


  • Milda 2016-05-02 15:44

    Labai skanus troskinukas. Antra syky darau ir dar neesu nusivylus. Nuo siol jis mano megstamiausias patiekalas. Vien tas kvapas pakelia nuotaika o paragavus..... nuostabus receptukas ;)


  • Kriste 2012-05-07 18:54

    Na taip, bandziau ir as, toks nieko visai :-) :geda:


  • EG 2011-01-31 19:33

    nu jo 500 vnt tai nedaug kai sveciu lauki :-D ten vienam receptui padaziukui reikejo 750gr cukraus. kazkaip rasytojams su tais nuliais ir gramais sunku susigaudyti


  • Lauryta 2010-03-28 15:33

    Aš nesuprantu koks yra skirtumas kaip jis parašytas jei jūs suprantat kiek visko dėti.Juk gaminti tai netrugdo ir jūsų patiekalas nuo to skanesnis nepasidarys jei jis bus be klaidų ...Ir komentaruose patiekalą reikia komentuoti o ne recepto klaidas...O šis troškinys labai skanus dar pridėjau savo įvarių prieskonių ir buvo puiku :super:


  • minde 2010-03-20 13:50

    pirma ismokit komentuoti be klaidu,ir kritikuoti kitus.beviltiski jus.parasius teksta paskaitykit 10 kartu :-D


  • jurgita 2009-11-04 04:46

    d ir petrazoles tik keios ne kelio o keios sakeles. nu isvis jau pasipiktinau kas rase sita skelbima :bloga:


  • jurgita 2009-11-04 04:45

    nezinau kas suklydo ar as ar kas idejo sita skelbima. aisku kad ne 500 vnt. o gramu. aisku kad ir ne kg. ju reiks buti neveikam kad sitoki kieki keptum. labai noreciau kad butu pataisytas sitas receptas n ne vienetus rasiau o g. nu geras.


  • Jolanta 2009-11-03 13:58

    Vištų blauzdelių 500 VIENETŲ !!!! :-D


  • jurgita 2009-10-13 05:39

    zinokit isties skanu, mano seimai labai patinka.


Daugiau receptų