7 vienetai | kiaušiniai (virtų) |
3 vienetai | vištų šlaunelės |
500 gramų | brokoliai |
200 gramų | konservuoti žirneliai |
150 gramų | konservuotų pupelių |
50 gramų | juodųjų alyvuogių |
50 gramų | juodųjų ikrų |
1 vienetas | poras |
1 vienetas | morkos |
1 valgomasis šaukštas | džiovintų laiškinių česnakų |
1 valgomasis šaukštas | druska |
1 valgomasis šaukštas | želatina |
1 saujelė | krapai |
1 saujelė | rozmarinas |
1 skiltelė | česnakas |
2 žiupsneliai | lauro lapų |
2 žiupsneliai | juodieji pipirai |
2 žiupsneliai | čiobreliai |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Migdolinės pelytės
- Pašteto ryšulėliai lavaše
- Gaspadoriaus užkanda
- Marinuotos lašišos užkandis CEVICHE
- Naminiai čipsai su avokado padažu
- Velykų belaukiant
- Lavašo suktinukai su rūkyta vištiena ir majonezu
- Vištienos šaltiena su daržovėmis „Velykų sala“
- Silkė su morkomis
- Grybukai po sniegu
- Baklažanų suktinukai
- Kiaušiniai įdaryti džiovintais grybais
- Duonelė su sviesto ir ridikėlių tepiniu
- Su sūriu ir pomidorais kepti baklažanai
- Įdaryti pomidorai
- Vėrinukai
- Vyšninių pomidorų užkandėlė
- Triušienos kepenėlių keksiukai
- Skrebučiai su užtepėle
- Sumuštinukai su silke
Vištienos šaltiena su daržovėmis „Velykų sala“
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 8
-
Kiaušiniai, virtų,
7 vienetai -
Vištų šlaunelės,
3 vienetai -
Brokoliai,
500 gramų -
Konservuoti žirneliai,
200 gramų -
Konservuotos pupelės,
150 gramų -
Juodosios alyvuogės,
50 gramų -
Juodieji ikrai,
50 gramų -
Poras,
1 vienetas -
Morkos,
1 vienetas -
Džiovinti laiškiniai česnakai,
1 valgomasis šaukštas -
Druska,
1 valgomasis šaukštas -
Želatina,
1 valgomasis šaukštas -
Krapai,
1 saujelė -
Rozmarinas,
1 saujelė -
Česnakas,
1 skiltelė -
Lauro lapai,
2 žiupsneliai -
Juodieji pipirai,
2 žiupsneliai -
Čiobreliai,
2 žiupsneliai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Vištieną išmirkykite. Nulupkite nuo šlaunelių odelę, trumpai pavirkite ir nupilkite vandenį. Toliau virkite vandenyje su druska, lauro lapeliais, juodaisiais pipirais, laiškiniais česnakais, čiobreliais, šakele rozmarino, morka, poru. Virkite ilgai, kol mėsa visiškai atsiskirs nuo kaulų. Daržoves ir aromatingus prieskonius geriau dėti į virimo pabaigą. Jei norite, kad šaltiena būtų skaidresnė, pilkite daugiau vandens.
Žiedinius kopūstus pavirkite apie 1 min., kad būtų nepervirę. Išvirusią mėsą supjaustykite, šiek tiek pasilikite pamaišymui su daržovėmis, likusia išklokite lėkštės dugną. Viduryje padėkite 3 stambiai supjaustytus kiaušinius. Konservuotus žirnelius ir pupeles nuvarvinkite, įpjaustykite česnako, krapų, saują apvirtų žiedinių kopūstų žiedynų, įberkite pagal skonį pipirų, druskos, suberkite atsidėtą vištieną ir išmaišykite. Mišrainę suverskite ant kiaušinių – suformuokite salą.
Metas pasiruošti užpilą. Man prireikė pusės litro perkošto sultinio. Kadangi vištiena virė didesniame kiekyje vandens, norėdama, kad šaltiena tikrai sustingtų, dar papildomai ištirpinau sultinyje didelį šaukštą želatinos. Per kelis kartus, pilant šaukštu nuo lėkštės kraštų supilkite sultinį. Staigiai ir iškarto pilant „sala“ gali išsilakstyti. Galiausiai šiek tiek jau stingstančio sultinio užpilkite ir ant pačio vidurio – kad būtų tvirtas pagrindas salos „gyventojams“ – florai ir faunai.
Kai drebučiai jau sušalę, laikas Velykų salą papuošti. Joje, kaip matosi nuotraukose, auga palmės, jūra drumzlina, nes lavos gabalai „puošia“ pakrantę. „Lavą“ suformuokite iš juodųjų ikrų, pakrantes, apželdinkite apvirtais žiediniais kopūstais. Palmės padarytos iš alyvuogių, suvertų ant rozmarino. Galiausiai labai paprastai pagaminkite viščiukus. Juos ir palmes sudėkite ant visai sustingusio pagrindo.
Prieš patiekiant, saikingai apšlakstykite citrina.
Komentarai (2)
-
RŪTA
2019-03-07 15:30
Tai žiediniai kopūstai ar brokoliai?